Разработен от Китай фотоапарат за триизмерни изображения е готов за пазара

Учени от Института за оптика,фина механика и физика на Чанчун към Китайската академия на науките разработиха фотоапарат за заснемане на триизмерни снимки за географското картографиране. Ръководителят на проекта Дин Ялин каза, че резолюцията на му може да достигне 0,08 м при заснемане на снимки от височина 2000 м, което е почти два пъти повече от най-модерните чужди продукти от същия вид, предава "Радио Китай".

Фотоапаратът има широко приложение в географското картографиране, общите изследвания в земеделието и горското стопанство, проучването на природните ресурси и картографирането на острови, каза Дин Ялин.

Екипът учени е направил редица научни открития в разработването на оптични лещи, сред които дизайна на асферична повърхност и високо прецизна технология за настройка на гъвкави лещи. Те разработиха и софтуерна система за автоматична обработка на данните ,заснети от фотоапарата.

Дин Янлин каза, че фотоапаратът е тестван в редица геодезически и картографски проекти при различни географски условия. В момента екипът работи върху комерсиализацията на новото устройство.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Празникът на Лили - без много шум, но окъпана в любовта на феновете
Едва на 23 г. поппевецът Торино стана баща
Бон Джоуви отбелязва 40 г. на сцената с документален филм и нов албум (Видео)
Мъж откри китара на „Бийтълс” на тавана на възрастните си родители
Анатомия на женския оргазъм

Напишете дума/думи за търсене