Бенатова: Рано е за обяд, лешояди. Иванов: Предложили са им договори като моя, аз приех

След вчерашните рокади в Нова тв, при които Миролюа Бенатов и Генка Шикерова напуснаха телевизията, а в нея се върна Васил Иванов, фейсбук профилите им кипят от коментари, предимно на колеги.

Последният пост на самата Бенатова гласи: Благодаря за подкрепата. Повече скришна - от колегите. И явна от публиката.

На лешоядите да кажа:

- Рано е за обяд. ?

Скоро ще си говорим повече!

На тези, които имитират, че се интересуват от свободата на словото, а всъщност гадно чоплят рани и се правят на недоразбрали, нямам какво да кажа. От тях очаквах да не обиждат интелекта си с “въпроси”, но явно толкова могат. Да “рисуват” тайно образи и да подкрепят лъжата с бунт наужким. Всъщност нямат дефицит на акъл. Не достига душа.

До скоро! Така завършва публикацията на журналистката. Преди това тя пусна новината за напускането си заедно с честитка към Бойко Борисов за рождения ден. Същото направи и Генка Шикерова. Под тези постове има много коментари за покрепа и осъждане, но самите журналистки не са коментирали.

Преди това от Нова тв съобщиха, че са им предложили авторски договори, с които да им се плаща за изработен материал, но те отказали.

Вчера излезе и новината, че Васил Иванов се връща в Нова тв да прави разследваща журналистика. Той споделя в профила си публикацията от фейсбук на Кирил Домусчиев, в която новият собственик на Нова телевизия пише следното:

Васко, добре дошъл отново в Нова! Пожелавам ти още много силни разследвания и награди! Силната разследваща журналистика винаги ще бъде в програмите на Българската телевизия-Нова. Това е нашият дълг към обществото! Хора като Васко са рядкост и заслужават нашето уважение! 

Под този пост също следва лавина от коментари - в подкрепа и анти. Самият Васил Иванов се включва в коментарите: 

Бенатова не е разследващ журналист. Помните ли нейно разследване? А колко разследвания на Шикерова помните? Поне едно? Същите те ме плюха, когато обявих и доказах, че приятелката им и тогавашна шефка ми налага системна цензура.(Става въпрос за Дарлина Сарелска - б.р.) На оперативка ни заяви, че не иска да чува повече за разследвания на обществени поръчки и кметове. Защо тогава не възприеха това за цензура? Аз го възприех така и напуснах. А сега говорят за цензура, само защото са им предложили друга форма на работа, при която да си заслужат космическите заплати - да им се заплаща на направен материал. Защото за 2 материала в годината да получаваш месечна заплата 7 пъти над средната за страната е хубаво, нали? (Средната заплата в страната в момента е 1208 лв., според НСИ - б.р.) 

Иванов добавя още детайли:

Предложили са им договори, същите като моя. Аз приех. Не виждам никаква драма в предложения ми договор.

Бенатова не е разследващ журналист, повтаря той. През последните 3 години прави репортажи как живеят българите по света. А колко разследвания на Шикерова помните? Едно поне?

Цензура не търпя. Имаме мъжко споразумение със собственика и му имам пълно доверие. Доказал съм, че ако някой опита вмешателство в работата ми си тръгвам. Няма как да се продам. Стотици пъти е имало такава възможност и никога не го допуснах.

Не си залагам името за неща, в които не съм убеден. Ако бях за продан, отдавна да съм го направил и да съм си спестил хиляди неприятности, пише Иванов.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
5 храни, които повдигат настроението, според науката
Искате да превърнете жабата в принц? Или страдате ли от комплекса за спасител във връзката?
Всичко за алкалната вода и нейните ефекти
9 странни дейности, които ще засилят вашето сексуално желание
Биофилия – има ли почва у нас?

Напишете дума/думи за търсене