Американска академия за латино музика избра Хуанес за личност на годината (Видео)

Колумбийският певец Хуанес СНИМКА: Ройтерс

Американската Звукозаписна академия за латино музика избра колумбийския певец Хуанес за личност на годината, съобщи Асошиейтед прес.

Наградата е признание не само за творчеството на Хуанес, който е лауреат на 23 награди "Грами" за латино музика и на две награди "Грами", но и за неговата хуманитарна и филантропска дейност и подкрепата към новите изпълнители, предава БТА.

"Хуанес е млад, но е легенда, изпълнител, който ни вдъхновява с изумителната си музика отдавна, и в същото време активно подкрепя кампаниите за политически, социални и позитивни промени по света" - каза Габриел Абароа младши, президент на звукозаписната академия, която присъжда наградите "Грами" за латино музика.

Хуанес ще бъде почетен на гала вечер на 13 ноември в Лас Вегас в навечерието на церемонията за наградите "Грами" за латино музика. Тогава други латино звезди ще пеят в негова чест големите му хитове, сред които са "A Dios le Pido", ''Fotografia", ''La Camisa Negra" and "Me Enamora".

Новият албум на Хуанес ще излезе до края на тази година или в началото на следващата. През лятото той ще изнесе серия от концерти в Европа, а група "Ролинг стоунс" го покани за поддържащ изпълнител на концерта им в Маями в края на август, с който ще завърши турнето им в Северна Америка.

Хуанес е един от най-влиятелните латиноамерикански певци. Той дебютира през 2000 г. с "Fijate bien". Оттогава е продал повече от 20 милиона копия от седемте си студийни албума и записания на живо "MTV Unplugged".

Сред предишните личности на годината на Звукозаписната академия за латино музика са Шакира, Пласидо Доминго, Глория Естефан, Рики Мартин, Алехандро Санс, Хулио Иглесиас. Миналата година отличието беше присъдено на мексиканската група "Мана".

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене