Петканови, българските Кардашиян - от първата целувка през скандала до славата като бизнес
15 Юни 20198530

Приходите на двойката идват основно от социалните мрежи. Александра печели повече

Двамата са подписали анекс, че при развод всеки ще излезе от брака с имуществото, с което е влязъл

Десетилетие след като за първи път се показва на екран в “Шоуто на Слави” в “Претендентът”, Даниел ще води в праймтайма “България търси талант”

“В България има два начина да станеш известен. Първият е да снимаш порноклип. Втория не го знам.”

С тези думи Лудия репортер от “Часът на Милен Цветков” въвежда в свое кратко видео от декември 2014 г. Действието се развива в Студентски град. Младият мъж снима поредния си ексцентричен и шантав репортаж, когато среща непознато момиче, кара го да си затвори очите и го целува пред камерата. После двамата се прегръщат.

Именно така Даниел Петканов се запознава със своята настояща съпруга Александра Богданска, вече Петканова.

Почти пет години по-късно двойката има сериозно влияние в социалните мрежи. И двамата са топинфлуенсъри и печелят добре от интереса към личния им живот, който споделят щедро в инстаграм и фейсбук. Те всъщност приложиха и продължават да прилагат у нас успешния бизнес модел на клана Кардашиян. Иначе казано, допуснаха хората до всичките си тайни, като ги замесиха в шумната си и скандална раздяла, направиха ги свидетели на сдобряването си и дори на сватбата си в риалити формата “ВИП Брадър”, а днес им дават достъп и до моменти от ежедневието на новородения си син Габриел. Момченцето се роди в началото на 2019 г., а вече има над 90 хил. последователи и е най-младата знаменитост в България.

Семейство Петканови знаят как да се лансират онлайн и това им печели много фенове. Двойката не крие, че приходите и на двамата идват основно от социалните мрежи. От своя страна Даниел откровено признава, че в момента е безработен и Александра печели повече от него. Моделката заработва от своите професионални фотосесии за различни марки, както и промотирането чрез свои постове на най-разнообразни бизнеси, свързани с лайфстайла и ежедневието на една жена и майка. За фотос с рекламно съдържание в инстаграм и фейсбук Александра взема не по-малко от четирицифрена сума.

Любопитното е, че при сватбата си двойката е подписала специален анекс, според който при развод всеки ще излезе от брака с имуществото, с което е влязъл в него. Петканови на шега коментират, че тогава са били еднакво бедни, а сега са еднакво богати.

Откакто в началото на януари репортерът напусна Нова телевизия след 8 години и 8 месеца на служба в “Часът на Милен Цветков”, той няма никакви сериозни професионални ангажименти. Но това ще е само до края на лятото. Неслучайно като популярно лице именно той ще води от есента заедно с Александър Кадиев едно от най-гледаните предавания в ефира - “България търси талант” по Би Ти Ви.

Така Петканов ще се ситуира в праймтайма почти десетилетие след като за първи път запознава зрителите пред малкия екран със себе си. Всъщност още преди да започне работа при Милен Цветков, той участва във формата “Претендентът” в “Шоуто на Слави” през 2010 г. От 6832 желаещи 152-ма са одобрени за кастинг, а 12 се класират за самото предаване. Даниел е един от тях. Два месеца се изявява пред камерата, но отпада точно седмица преди финала.

Преди да се реши да си опита късмета при Трифонов, Петканов работи без заплата три месеца в една кабелна телевизия отново заедно с Милен Цветков.

Своя ментор той среща за първи път малко преди това, когато участва за втори път в конкурса “Мистър УНСС” и го печели. Предишната година става втори.

Цветков е част от журито от 17 души, които Даниел успява да порази с поведение и атрактивност. Самият той по-късно е признавал, че не отдава триумфа си на своята визия, защото сред конкурентите му е бил дори тогавашният Мистър България.

От сцената Петканов поздравява Милен Цветков, а след конкурса гостува в сутрешния блок на телевизията, в която журналистът работи тогава. Даниел прави всякакви глупости и дори танцува със синоптичката, след което Цветков го пита дали иска да се занимава с телевизия и получава моментален отговор: “Да”.

При следващите разговори на двамата водещият показва на амбициозния мъж един френски журналист, който нарушава закона нарочно пред двама пътни полицаи. Казва му, че очаква от него подобен вид провокации. На Петканов пък му хрумва да прави нестандартни анкети. И дава пример - да заснеме такава, за която да е облечен само по боксерки, официални остри лачени обувки и дълги до коляното чорапи.

“Милен ми каза: “Не, не можеш да го направиш” - спомня си по-късно репортерът. - Снимките бяха на “Граф Игнатиев”. Отвърнах му, че няма никакъв проблем. Той не повярва, че ще дръзна наистина да го осъществя, и каза, че ще дойде на снимките и ще гледа отстрани. И наистина вървеше на 20-30 метра след нас с едни слънчеви очила.

Тогава аз правех лицеви опори пред трамвая, излязоха хората от магазините, които се чудеха какво се случва. Едни ме поздравяваха, други ме псуваха, че съм блокирал движението. Така започнахме с Милен.”

В следващите години двамата имат своите спречквания. При едно от тях Даниел дори демонстративно си тръгва, обиден от това, че материалът му “не става” според неговия ментор. После обаче премисля станалото и се връща. Кризисните ситуации между Цветков и Петканов ставали, защото разбиранията им се разминавали. Репортерът обаче и днес признава, че шефът му винаги е бил прав.

Именно Цветков влива мъдрост в главата на Даниел, когато той прави публична раздялата си с Александра Богданска и всичко ескалира до грозен и шумен скандал. Водещият е крайно разочарован от глупавата реакция на Петканов, чиито действия унижават и превръщат в кошмар живота на бившата му тогава приятелка.

Разкрил изневяра на половинката си, наранен жестоко, Лудия репортер решава да посвети феновете си в своята лична драма, като публикува във фейсбук две снимки на моделката в компанията на друг мъж в самолет, с който се е прибирала от Италия. На единия кадър тя се целува с него, а на другия неговият пръст е в устата й.

Пикантните кадри станаха повод за много шеги, колажи, но и обиди по адрес на Александра, която в онзи момент получава нервен срив и влиза в болница. Малцина я защитават тогава, че не е материално момиче. По онова време тя живее на общежитие в Студентски град.

“10 дни се чудих как да реагирам - изповядва се по-късно Даниел. - Един човек трябва да е искрен, искал съм да я унижа. Започнах да пускам разни постове, които по някакъв начин да ми помогнат да изкарам тази отрова от себе си. Исках всички да разберат: Хора, аз имам огромни рога. На мен са ми изневерявали, изневерявали. Написах го, споделих и в следващите три, четири-пет дни беше лудница, социалната мрежа гръмна. Аз си мисля, че съм го преживял това, обаче усещам и по гласа си, че явно още ми тежи. Съжалявам за всичко и за нищо.”

И в най-трудните моменти, когато угризенията на съвестта се сблъскват с нараненото его на Петканов, неговият ментор намира думите, с които да го вразуми.

“Милен ми каза, че всеки човек има правото да търси своето собствено щастие навсякъде и по всяко време. Винаги може някой някъде там да те прави по-щастлив и ти имаш право да пробваш. Преживях този момент тежко, но го разбрах. Тя е имала правото да търси щастието си, както и аз, разбира се. Просто може би не сме ценели какво имаме до себе си. Когато загубиш нещо и след като го оцениш, често няма връщане назад, но за нас имаше.”

След скандалът, всичко между тях известно време изглеждаше така, сякаш двамата могат да изпитват само ненавист един към друг. Случва се да се засекат на различни събития, но старателно се избягват сред хората там. И така, докато телевизията не ги събира заедно в една къща, където любовта им се разгаря отново. Шанс за ново начало им осигурява “ВИП Брадър”.

Естествено, Даниел и Александра са сред топучастниците в съответния сезон, защото любопитството към отношенията им е огромно. За изненада на всички обаче нови махленски скандали помежду им пред камерата няма, а напротив - стига се до сватба.

Двойката е категорична, че те не са подновили връзката си преди шоуто и не им е било платено, за да се преструват, каквито спекулации има. Всичко наистина се случва спонтанно и без никакъв план.

Петканов заявява, че не са получили нито лев и за да се оженят пред очите на зрителите.

Сватбеното тържество всъщност е част от мисия и трябва да е просто бутафорна сцена, но имайки всичко необходимо, двамата влюбени пожелават наистина да се врекат един на друг. Кума им е Джулиана Гани, а кум - Даниел Златков. Александра приема и фамилията на Даниел. Петканови стават съпруг и съпруга по всички законни правила.

“Без шоуто не вярвам, че щяхме да стигнем дотук. Дори и някога да си оправехме отношенията, никога нямаше да бъдем женени”, смята Даниел и досега.

След края от шоуто последователите и на двамата в инстаграм и фейсбук съвсем логично скачат драстично. Естествено, те не се поколебават да споделят още по-щедро личните си моменти със своите почитатели и да печелят от това като истински инфлуенсъри.

Александра Богданска-Петканова има и YouTube канал, който прехвърля в ежедневието на една млада майка, където тя споделя с феновете си и едни от първите преживявания на малкия Габриел.

За да бъде близо до жена си и сина си, Даниел пък казва, че е отхвърлил някои предложения за работа в телевизия. Изглежда, е чакал най-изкушаващата оферта, която не закъснява.

Петканов е сигурен, че е оставил болката в миналото, и вече не позволява на ревността да помрачи трезвия му ум. И макар че изкушението дебне отвсякъде, той не би рискувал да застраши брака си с Александра.

“Защото ще загубя повече, отколкото ще получа.”

Отмъщението на принцеса Даяна - денят, в който тя и нейната рокля шокираха света (Снимки)

Отмъщението на принцеса Даяна - денят, в който тя и нейната рокля шокираха света (Снимки)

Известна като най-сниманата жена в историята, принцеса Даяна бързо се превръща в модна икона, когато се омъжва за принц Чарлз. Но дори и след развода тя не се страхува да експериментира с цветовите гами и стилът й остава неподправен и до днес. Но една черна рокля, с която се появява на събитие на "Венити Феър", разбунва духовете и шокира света.

Почерпената Колийн Рууни

Почерпената Колийн Рууни

Колийн, съпругата на футболиста Уейн Рууни, бе изловена мъртво пияна. Английският таблоид "Сън" разпространи снимки, на които футболната половинка отваря тапата на шампанско направо с уста. На друг кадър госпожа Рууни залита в компанията на непознат мъж. Тя е боса и само по бански, като очевидно се връща от плажно парти.

Мъж и жена паднаха от тераса на 9-ия етаж, докато правели секс - тя загинала, той се върнал на купон

Мъж и жена паднаха от тераса на 9-ия етаж, докато правели секс - тя загинала, той се върнал на купон

Мъж и жена паднаха от тераса на деветия етаж на блок в руския град Санкт Петербург, докато правели секс. Жената е загинала, а мъжът, който паднал върху нея - оцелял, пише "Дейли мейл". 30-годишната жена е открита мъртва в нощта на 5 юли, а съседи разказали, че в апартамента, от терасата на който двамата паднали, имало "щуро парти".

Биляна Дол на турне

Биляна Дол на турне

Доскорошната половинка на Валери Божинов - Биляна Дол, тръгна на турне. Сръбкинята прекара няколко дни в Белград, след като напусна футболиста. Веднага след това хвана самолета за друга дестинация. Близки на хубавицата предполагат, че ще отиде до Швейцария, където са нейните родители. Вероятно след това тя ще посети някоя морска дестинация,

Божидар Лукарски обяви във фейсбук 3-ата си жена

Божидар Лукарски обяви във фейсбук 3-ата си жена

Божидар Лукарски обяви във фейсбук 3-ата си жена - Лида Азади. Екзотичната фамилия на третата му съпруга идва от баща ѝ, който е от Иран. Тя живее в Калифорния, откъдето пък е нейният бивш съпруг. Лукарски и новата му съпруга имали връзка преди много години. След сватбата им, която е била по морето на 6 юли, двамата заминали за Венеция.

Шеф Манчев стана баща за трети път

Шеф Манчев стана баща за трети път

"Добре дошъл при нас!" С тези думи шеф Манчев посрещна третото си дете на бял свят - Александър. "С радост ви съобщавам, че с любимата ми Цветомила станахме родители на прекрасно малко момченце - Александър. Благодаря за професионализма на д-р Максим Яков и неговия екип от Майчин дом-Варна, както и на лекуващия лекар д-р Стратиева от Първа АГ

Овен
Здраве: ★★★★★ Любов: ★★★★
Късмет: ★★★★★★ Работа: ★★
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

„Левски“ подписа договор с 5-и чужденец през това лято. Ганайския офанзивен футболист Насиру Мохамед парафира контракт за 3 г, обявиха от клуба. Мохамед е роден на 6 юни 1994 г. Започва кариерата си в родния „Рейнбоу“, а през 2012-а преминава в шведския „Хекен“, с който става носител на купата преди 3 г.

Той е вярното решение не само за прокуратурата, а и за това, от което най-много се нуждае обществото - твърдо противодействие на престъпността Подкрепям кандидатурата на Иван Гешев, защото съм убеден, че той е вярното решение. Не само за прокуратурата като институция, а за това, от което най-много се нуждае обществото - твърдо противодействие на

Министърът на правосъдието Данаил Кирилов за момента не възнамерява да издига кандидатура за главен прокурор. В исторически план министър на правосъдието никога не е номинирал главен прокурор, не смятам да бъда иноватор, каза той по bTV. Право да издигат кандидати за главен прокурор имат прокурорската колегия във ВСС и министърът на правосъдието.

Индия успешно изстреля ракета с лунната си станция "Чандраян-2" (Видео)

Учени извлякоха за първи път ДНК от фосилизирани неандерталски черепи

Учени за пръв път извлякоха ДНК от тленни останки на неандерталци, живели в Гибралтар, съобщи Физ.орг. Специалистите са от Института по еволюционна антропология Макс Планк и едноименния природонаучен

Шеф Манчев стана баща за трети път

"Добре дошъл при нас!" С тези думи шеф Манчев посрещна третото си дете на бял свят - Александър. "С радост ви съобщавам, че с любимата ми Цветомила станахме родители на прекрасно малко момченце -

Хобитата на Владимир Путин (Видео, снимки)

Руският президент Владимир Путин е изключително интересна и всестранно развита личност. Извън служебните задължения той обича да разпуска с различни интересни занимания,

Краси Ципов броди весел сред цветята

Щастие на талази струи от бившия зам.-министър на вътрешните работи Краси Ципов. Топпапараците на "България Днес" заловиха Ципов засмян и весел да ходи измежду цветята по центъра на столицата.