Петканови, българските Кардашиян - от първата целувка през скандала до славата като бизнес
15 Юни 20199350

Приходите на двойката идват основно от социалните мрежи. Александра печели повече

Двамата са подписали анекс, че при развод всеки ще излезе от брака с имуществото, с което е влязъл

Десетилетие след като за първи път се показва на екран в “Шоуто на Слави” в “Претендентът”, Даниел ще води в праймтайма “България търси талант”

“В България има два начина да станеш известен. Първият е да снимаш порноклип. Втория не го знам.”

С тези думи Лудия репортер от “Часът на Милен Цветков” въвежда в свое кратко видео от декември 2014 г. Действието се развива в Студентски град. Младият мъж снима поредния си ексцентричен и шантав репортаж, когато среща непознато момиче, кара го да си затвори очите и го целува пред камерата. После двамата се прегръщат.

Именно така Даниел Петканов се запознава със своята настояща съпруга Александра Богданска, вече Петканова.

Почти пет години по-късно двойката има сериозно влияние в социалните мрежи. И двамата са топинфлуенсъри и печелят добре от интереса към личния им живот, който споделят щедро в инстаграм и фейсбук. Те всъщност приложиха и продължават да прилагат у нас успешния бизнес модел на клана Кардашиян. Иначе казано, допуснаха хората до всичките си тайни, като ги замесиха в шумната си и скандална раздяла, направиха ги свидетели на сдобряването си и дори на сватбата си в риалити формата “ВИП Брадър”, а днес им дават достъп и до моменти от ежедневието на новородения си син Габриел. Момченцето се роди в началото на 2019 г., а вече има над 90 хил. последователи и е най-младата знаменитост в България.

Семейство Петканови знаят как да се лансират онлайн и това им печели много фенове. Двойката не крие, че приходите и на двамата идват основно от социалните мрежи. От своя страна Даниел откровено признава, че в момента е безработен и Александра печели повече от него. Моделката заработва от своите професионални фотосесии за различни марки, както и промотирането чрез свои постове на най-разнообразни бизнеси, свързани с лайфстайла и ежедневието на една жена и майка. За фотос с рекламно съдържание в инстаграм и фейсбук Александра взема не по-малко от четирицифрена сума.

Любопитното е, че при сватбата си двойката е подписала специален анекс, според който при развод всеки ще излезе от брака с имуществото, с което е влязъл в него. Петканови на шега коментират, че тогава са били еднакво бедни, а сега са еднакво богати.

Откакто в началото на януари репортерът напусна Нова телевизия след 8 години и 8 месеца на служба в “Часът на Милен Цветков”, той няма никакви сериозни професионални ангажименти. Но това ще е само до края на лятото. Неслучайно като популярно лице именно той ще води от есента заедно с Александър Кадиев едно от най-гледаните предавания в ефира - “България търси талант” по Би Ти Ви.

Така Петканов ще се ситуира в праймтайма почти десетилетие след като за първи път запознава зрителите пред малкия екран със себе си. Всъщност още преди да започне работа при Милен Цветков, той участва във формата “Претендентът” в “Шоуто на Слави” през 2010 г. От 6832 желаещи 152-ма са одобрени за кастинг, а 12 се класират за самото предаване. Даниел е един от тях. Два месеца се изявява пред камерата, но отпада точно седмица преди финала.

Преди да се реши да си опита късмета при Трифонов, Петканов работи без заплата три месеца в една кабелна телевизия отново заедно с Милен Цветков.

Своя ментор той среща за първи път малко преди това, когато участва за втори път в конкурса “Мистър УНСС” и го печели. Предишната година става втори.

Цветков е част от журито от 17 души, които Даниел успява да порази с поведение и атрактивност. Самият той по-късно е признавал, че не отдава триумфа си на своята визия, защото сред конкурентите му е бил дори тогавашният Мистър България.

От сцената Петканов поздравява Милен Цветков, а след конкурса гостува в сутрешния блок на телевизията, в която журналистът работи тогава. Даниел прави всякакви глупости и дори танцува със синоптичката, след което Цветков го пита дали иска да се занимава с телевизия и получава моментален отговор: “Да”.

При следващите разговори на двамата водещият показва на амбициозния мъж един френски журналист, който нарушава закона нарочно пред двама пътни полицаи. Казва му, че очаква от него подобен вид провокации. На Петканов пък му хрумва да прави нестандартни анкети. И дава пример - да заснеме такава, за която да е облечен само по боксерки, официални остри лачени обувки и дълги до коляното чорапи.

“Милен ми каза: “Не, не можеш да го направиш” - спомня си по-късно репортерът. - Снимките бяха на “Граф Игнатиев”. Отвърнах му, че няма никакъв проблем. Той не повярва, че ще дръзна наистина да го осъществя, и каза, че ще дойде на снимките и ще гледа отстрани. И наистина вървеше на 20-30 метра след нас с едни слънчеви очила.

Тогава аз правех лицеви опори пред трамвая, излязоха хората от магазините, които се чудеха какво се случва. Едни ме поздравяваха, други ме псуваха, че съм блокирал движението. Така започнахме с Милен.”

В следващите години двамата имат своите спречквания. При едно от тях Даниел дори демонстративно си тръгва, обиден от това, че материалът му “не става” според неговия ментор. После обаче премисля станалото и се връща. Кризисните ситуации между Цветков и Петканов ставали, защото разбиранията им се разминавали. Репортерът обаче и днес признава, че шефът му винаги е бил прав.

Именно Цветков влива мъдрост в главата на Даниел, когато той прави публична раздялата си с Александра Богданска и всичко ескалира до грозен и шумен скандал. Водещият е крайно разочарован от глупавата реакция на Петканов, чиито действия унижават и превръщат в кошмар живота на бившата му тогава приятелка.

Разкрил изневяра на половинката си, наранен жестоко, Лудия репортер решава да посвети феновете си в своята лична драма, като публикува във фейсбук две снимки на моделката в компанията на друг мъж в самолет, с който се е прибирала от Италия. На единия кадър тя се целува с него, а на другия неговият пръст е в устата й.

Пикантните кадри станаха повод за много шеги, колажи, но и обиди по адрес на Александра, която в онзи момент получава нервен срив и влиза в болница. Малцина я защитават тогава, че не е материално момиче. По онова време тя живее на общежитие в Студентски град.

“10 дни се чудих как да реагирам - изповядва се по-късно Даниел. - Един човек трябва да е искрен, искал съм да я унижа. Започнах да пускам разни постове, които по някакъв начин да ми помогнат да изкарам тази отрова от себе си. Исках всички да разберат: Хора, аз имам огромни рога. На мен са ми изневерявали, изневерявали. Написах го, споделих и в следващите три, четири-пет дни беше лудница, социалната мрежа гръмна. Аз си мисля, че съм го преживял това, обаче усещам и по гласа си, че явно още ми тежи. Съжалявам за всичко и за нищо.”

И в най-трудните моменти, когато угризенията на съвестта се сблъскват с нараненото его на Петканов, неговият ментор намира думите, с които да го вразуми.

“Милен ми каза, че всеки човек има правото да търси своето собствено щастие навсякъде и по всяко време. Винаги може някой някъде там да те прави по-щастлив и ти имаш право да пробваш. Преживях този момент тежко, но го разбрах. Тя е имала правото да търси щастието си, както и аз, разбира се. Просто може би не сме ценели какво имаме до себе си. Когато загубиш нещо и след като го оцениш, често няма връщане назад, но за нас имаше.”

След скандалът, всичко между тях известно време изглеждаше така, сякаш двамата могат да изпитват само ненавист един към друг. Случва се да се засекат на различни събития, но старателно се избягват сред хората там. И така, докато телевизията не ги събира заедно в една къща, където любовта им се разгаря отново. Шанс за ново начало им осигурява “ВИП Брадър”.

Естествено, Даниел и Александра са сред топучастниците в съответния сезон, защото любопитството към отношенията им е огромно. За изненада на всички обаче нови махленски скандали помежду им пред камерата няма, а напротив - стига се до сватба.

Двойката е категорична, че те не са подновили връзката си преди шоуто и не им е било платено, за да се преструват, каквито спекулации има. Всичко наистина се случва спонтанно и без никакъв план.

Петканов заявява, че не са получили нито лев и за да се оженят пред очите на зрителите.

Сватбеното тържество всъщност е част от мисия и трябва да е просто бутафорна сцена, но имайки всичко необходимо, двамата влюбени пожелават наистина да се врекат един на друг. Кума им е Джулиана Гани, а кум - Даниел Златков. Александра приема и фамилията на Даниел. Петканови стават съпруг и съпруга по всички законни правила.

“Без шоуто не вярвам, че щяхме да стигнем дотук. Дори и някога да си оправехме отношенията, никога нямаше да бъдем женени”, смята Даниел и досега.

След края от шоуто последователите и на двамата в инстаграм и фейсбук съвсем логично скачат драстично. Естествено, те не се поколебават да споделят още по-щедро личните си моменти със своите почитатели и да печелят от това като истински инфлуенсъри.

Александра Богданска-Петканова има и YouTube канал, който прехвърля в ежедневието на една млада майка, където тя споделя с феновете си и едни от първите преживявания на малкия Габриел.

За да бъде близо до жена си и сина си, Даниел пък казва, че е отхвърлил някои предложения за работа в телевизия. Изглежда, е чакал най-изкушаващата оферта, която не закъснява.

Петканов е сигурен, че е оставил болката в миналото, и вече не позволява на ревността да помрачи трезвия му ум. И макар че изкушението дебне отвсякъде, той не би рискувал да застраши брака си с Александра.

“Защото ще загубя повече, отколкото ще получа.”

Бруклин Бекъм се сгоди за актрисата Никола Пелц

Бруклин Бекъм се сгоди за актрисата Никола Пелц

Големият син на Виктория и Дейвид Бекъм - Бруклин, се сгоди за актрисата Никола Пелц, съобщи в. "Мирър". Двамата живеят заедно в Лос Анджелис от март заради препоръките за самоизолация. Връзката им е от октомври миналата година. Виктория и Дейвид Бекъм са дали благословията си за годежа, защото Бруклин и Никола много си подхождат, предаде БТА

Само с Румен Радев ще бъде днес първата дама Десислава

Само с Румен Радев ще бъде днес първата дама Десислава

Само с най-близкия си човек - президента Румен Радев, ще празнува рождения си ден днес първата дама Десислава. Тя не обича публичността, а през последните месеци се скри напълно от социалните мрежи и медиите. Заради мерките покрай пандемията COVID-19 е замразила дейността на сдружението си “Живата вода на България”

Почина съпругата на Джон Траволта

Почина съпругата на Джон Траволта

"С прискърбие ви информирам, че красивата ми съпруга Кели загуби двегодишната си битка с рака на гърдата. Тя водеше тази смела битка с любовта и подкрепата на толкова много хора. Семейството ми и аз винаги ще бъдем благодарни на лекарите и сестрите, които се грижеха за нея, както и на приятелите и близките, които бяха до нея

Мариана Векилска се върна в България, прави обучения в публична комуникация

Мариана Векилска се върна в България, прави обучения в публична комуникация

Мариана Векилска отново живее и работи в България, след като преди повече от година напусна Би Ти Ви, за да се установи в Брюксел. Това разказа журналистката пред Гала в предаването "На кафе" по Нова тв. Причината да се върне е синът й. При заминаването й той остана тук, докато тя подреди живота си в чужбина

Гаджето на Чорбаджийски се съблече

Гаджето на Чорбаджийски се съблече

Гаджето на защитника на ЦСКА Божидар Чорбаджийски се съблече. Красивата Анастасия позира за фотосесия по секси бельо. Тя е сред най-търсените български модели и не може да се оплаче от липса на ангажименти.  За разлика от нея, Чорбаджийски не може да се похвали със същото. В последните месеци той е твърда резерва на "Армията" и има голяма

Радеви се разхождат по "Витошка"

Радеви се разхождат по "Витошка"

Gloria Hristova? пусна снимка на Румен и Десислава Радеви преди час във фейсбук групата "Забелязано в София". На нея се вижда, че и двамата се разхождат по "Витошка" и вероятно купува цветя за Десислава.  Снимката има над 1,1 хиляди коментара и 1,3 хиляди споделяния в социалната мрежа. Коментарите са следните под фотоса: Liliana Boneva Хубава

Овен
Здраве: ★★ Любов: ★★★
Късмет: ★★ Работа: ★★★★★
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Българските национали по биатлон ще участват в откритото първенство на Германия по летния вариант на зимния спорт. Това става ясно от изказване на новия старши треньор на нашите състезатели Александър Касперович пред belta.by. В момента в Беларус тече вторият подготвителен лагер на националите. Те тренират под ръководството на Касперович и Виталий

Делян Пеевски и Алексей Петров били мишени на бизнесмена. Той плащал на магистрати, данъчни и полицаи, за да го покриват и съсипват конкурентите му Десетки имена на публични личности и разкрития за опити за успешни и неуспешни покушения се съдържат в делото срещу Васил Божков като лидер на група, която се занимавала с рекет, изнудвания

Посланик Мустафа на среща при Борисов, след това обясни, че не иска оставки Протестиращите, които 6-и ден настояват за оставки на правителството и главния прокурор Иван Гешев, управляващите от ГЕРБ и самият Гешев се усетиха едновременно подкрепени от САЩ в каузите си. При това от една - единствена позиция на посолството по случващото се в

Бруклин Бекъм вдига две сватби

Най-трудно за Евелин Костова било да играе със Стефан Данаилов

Актрисата с визия на модел чака първото си дете през есента Евелин Костова получава мястото си в Театър “Българска армия”, замествайки бременна актриса

Мъри поема към Гърция

Треньорската кариера на Станимир Стоилов може да продължи в Гърция. Специалистът е сред вариантите да поеме ПАОК. Начело на солунския гранд в момента е португалецът Абел Ферейра

Първата дигитална седмица на модата разочарова специалистите

Първата дигитална седмица на модата в Париж беше обявена с художествени амбиции, но филмите не убедиха специалистите в ползата от новия подход, съобщиха АФП и БТА

Националната галерия поднася цветя на медиците

Вернисаж на 14 юли, вторник, от 17 до 20 часа в Двореца, Свободен вход за всички медици! "Изложбата „Цветя за медиците“ представя избрани творби от фондовете на Националната галерия