Manowar се обясниха в любов на България с химна пред пълната зала “Арена Армеец”

Кралете на метъла с грандиозно шоу за четвъртото и вероятно последно гостуване у нас

Има групи с истинско отношение към България и Manowar е една от тях. Доказаха го на четвъртото си гостуване у нас в пълната зала “Арена Армеец” в неделя. Часове преди шоуто фенове от три поколения се наредиха пред входовете в очакване да видят любимците си на живо за последен път или поне така е обявено турнето им The Final Battle (“Последната битка”).

Басистът и лидер на бандата Джоуи Ди Майо поведе “кралете на метъла” към сцената малко след 20 ч. Сетлистът не беше изненада. От първото едноименно парче Manowar до последното - американците изпълниха всички класики от запазената си марка “истински хевиметъл” с мотиви за епични битки, героизъм, кръв, стомана и митични същества на титаничната сцена с много декори и пироефекти. Пренебрегнаха единствено последния си студиен албум от 2012 г., който и без това не е толкова популярен както тези от 1987 до 1992.

Залата притихна за момент, а след това запя, когато вокалистът Ерик Адамс започна да пее “Мила родино” на чист български и с фон националния трибагреник на огромната LED стена зад сцената. Химнът беше изпълнен за първи път от Manowar през 2008 г. на втория им концерт в Каварна, който продължи 5 часа.

В “Арена Армеец” Джоуи Ди Майо държа реч, в която съвсем искрено нарече България “Истинска хевиметъл страна”. Поздрави приятеля си Цонко Цонев, столичния кмет Йорданка Фандъкова, която също беше сред публиката, Ивайло Пенчев, помогнал за концерта, починалата си преводачка на български, както и Мартин Стоянов, основател на Loud Concerts, които и този път доказаха, че организират събития от световна величина. Ди Майо пи българска бира, говори за ракия и за това колко много приятели има тук.

66-годишният вокалист Ерик Адамс изкара повечето от парчетата в по-ниска тоналност и си личеше белега на възрастта върху гласните му струни, но това ни най-малко не попречи на публиката. Шоуто приключи с тътен от струните на басиста, които той късаше от китарата си и подаряваше на публиката. Истинско шоу от ветераните на хевиметъла, които са сред най-обичаните банди в България. И въпреки че турнето е обявено за последно, Джоуи Ди Майо каза, че Manowar ще се завърнат...

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене