"Майкрософт" поднови продажбите на лаптопи, произведени от "Хуавей"

Компанията "Майкрософт" (Microsoft) обяви, че отново подновява онлайн продажбите на лаптопи, произведени от "Хуавей", след преустановите през последните няколко седмици продажби в резултат на продължаващата търговска война между Китай и Съединените щати, която доведе до вкарването на китайския технологичен гигант в "черния списък" на управляващите във Вашингтон, ограничаващ бизнеса на Huawei с американските компании, информира БНР.

"Направихме оценка и ще продължим да реагираме на многобройните бизнес, технически и регулаторни усложнения, произтичащи от неотдавнашното добавяне на "Хуавей" към черния списък на Министерството на търговията на САЩ. В резултат на тези оценки, взехме решение да подновим продажбите на съществуващите запаси на устройства на "Хуавей" през нашата онлайн платформа за търговия Microsoft Store", заяви пред телевизия CNBC говорител на "Майкрософт".

Американският технологичен гигант също така посочи, че ще продължава да предоставя софтуерни актуализации на устройствата на "Хуавей".

"Оставаме ангажирани с обезпечаване на изключителния клиентски опит. Първоначалната ни оценка на решението на Американското министерство на търговията за "Хуавей" посочи, че можем да продължим да предлагаме актуализации на софтуера на Microsoft на клиентите с устройства на Huawei“, заявиха от "Майкрософт".

Решението вероятно е в резултат на заявеното в края на май от страна на властите в САЩ облекчаване на ограниченията спрямо "Хуавей" с 90 дни.

Без съмнение "Майкрософт" е една от силно засегнатите от наложената забрана на "Хуавей", особено с оглед на факта, че китайската компания изглежда, че ще разработи своя собствена операционна система до края на годината и може вече да не се нуждае от операционната система Windows. Това вероятно наложи и отлагането на пускaнето на пазар на новия лаптоп на Huawei, базиран на операционната система Windows, който трябваше да бъде представен на CES Asia Show през миналата седмица.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката
Извратената истина за това защо жените казват „да“ на секса, когато имат предвид „не“

Напишете дума/думи за търсене