Показват на снимки в Несебър последния руски император

Златин Чаушев и Галина Владимирова откриват изложбата с фотоси на последния руски император и семейството му.  Снимка Авторът

Изложба с копия на фотографии от живота на последния руски император Николай II бе открита в Артиум център в Несебър. Снимките са с висока художествена и архивна стойност, правени са от личния дворцов фотограф и пресъздават не само интимни, но и исторически моменти от царуването на монарха.

При откриването на експозицията бе прожектиран и разтърсващият документален филм "Оклеветеният император" на режисьора Сергей Алиев, показващ зверствата на НКВД, което е избило всички членове на знатната фамилия по особено жесток начин и станало една от причините дълго време над тях да се спусне завесата на забравата.

Изложбата "Последният руски император по пътя на Голготата" откри началникът на отдел "Несебър - Световно наследство" Златин Чаушев. Още в първия ден експозицията бе посетена и от много руснаци, дошли на почивка в града, които изгледаха с интерес филма за Николай II.

"Историческата истина трябва да се знае от поколенията и те възоснова на своите познания да придобият точна преценка за нравствения облик на руското царско семейство. Само първата в света мирна конференция, инициирана от Николай II, би била достатъчна, за да остане в историята монархът с "желязна ръка, но в кадифена ръкавица", заяви в словото си Чаушев.

За организирането на изложбата, която предоставя и богат материал от диаграми и икономичаска статистика за времето на възход и падение на Русия, помогнали участниците в Дружеството за историческа истина с председател Галина Владимирова.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Бон Джоуви отбелязва 40 г. на сцената с документален филм и нов албум (Видео)
Мъж откри китара на „Бийтълс” на тавана на възрастните си родители
Анатомия на женския оргазъм
Фабинг - новата дигитална зависимост

Напишете дума/думи за търсене