Орнела Мути изигра най-красивата съпруга, но днес е сама

Орнела Мути СНИМКИ: РОЙТЕРС

Кинолегендата замени Рим с провинцията, впусна се в театъра

Когато през март се поклони пред публиката в края на последния си спектакъл на сцената на римския театър “Куирино”, Орнела Мути избухна в плач от емоции. Зрителите аплодираха бурно актрисата с най-красивите очи, от които не спираха да се стичат сълзи. Орнела току-що се бе въплътила за последно в гувернантката от едноименната пиеса от 1953 г. на Виталиано Бранкати, поставена за пръв път в Париж и веднага след това цензурирана.

До Франческа Ривели, както е истинското име на италианската актриса, се поклони пред зрителите и първородната ѝ дъщеря Наике Ривели, която също имаше роля в пиесата.

Театърът е новото амплоа на Орнела, която дебютира в киното на 14-годишна възраст. През този сезон

63-годишната звезда

се въплъти в ролята

на хомосексуалната

гувернантка Катерина

Навремето пиесата е цензурирана заради скандала, който вдига. Всъщност скандали предизвикват и много от филмите, в които е играла Орнела.

“Целият ми живот е бил скандал. Започнах рано. Бях момиче самотна майка”, споделя актрисата пред в. “Месаджеро”.

За Орнела това беше вторият сезон в театъра. Дебютът ѝ на театрална сцена беше в “Евреинът” през 2010 г. От онзи период датира и друг скандал, този път свързан с руския президент Путин. Тогава Орнела отмени в последния момент представление в театъра на град Порденоне, представяйки документ, че е болна от остър трахеобронхит и ѝ забраняват да използва гласа си. Както стана ясно по-късно от публикувани снимки в медиите, по същото време актрисата е била на благотворителна вечеря с Путин в Санкт Петербург. 

Орнела Мути (в червено) на благотворителна вечеря с Путин и Кевин Костнър (вляво)
Орнела Мути (в червено) на благотворителна вечеря с Путин и Кевин Костнър (вляво)

Заради този факт през 2017 г. италианката беше осъдена от Апелативния съд на Триест на 6 месеца затвор и 500 евро глоба, по обвинение за опит за измама. Наказанието бе превърнато в условно срещу плащането на 30 000 евро на театъра в Порденоне.

“Една кралица като майка ми трудно би могла да намери подходящ мъж до себе си, който да е на нейната висота. Ако трябваше аз да избирам на нейно място,

единственият

кандидат, достоен

за нея, би бил

Владимир Путин”,

написа в профила си в инстаграм дъщеря ѝ Наике под снимка на Мути и руския президент.

Силно приличащата на майка си Наике, която също е актриса, е плод на друг “скандал” на Орнела, защото я ражда неомъжена, когато е едва на 19 г. Дълго време се смяташе, че биологичен баща на Наике е бившият испански продуцент Хосе де Кастро, с когото Орнела Мути е имала връзка в онези времена. Миналата година обаче дъщерята разкри неочаквано в тв предаване, че ДНК анализ показал, че Хосе не е нейният баща. Кой е тогава, запитаха се мнозина, но засега отговор няма. 

Орнела Мути с дъщеря си Наике като малка и сега. СНИМКИ: ИНСТАГРАМ
Орнела Мути с дъщеря си Наике като малка и сега. СНИМКИ: ИНСТАГРАМ
 

Цялата кариера и личен живот на Орнела Мути минават под знака не само на красотата, на която е 100% въплъщение, а и на неочакваните развръзки. Така завърши преди година и последната ѝ сантиментална връзка с 10 години по-младия френски бизнесмен Фабрис Керерве. Двамата се запознават на среща, на която трябва да се договори как Орнела да стане рекламно лице на бижута. “Стана така, че в крайна сметка създадохме моя линия бижута... а после се влюбихме.” Както разкри Орнела, един ден той просто се изпарил, въпреки че двамата

крояха планове

да живеят заедно

в Москва, където

той имал бизнес

“От мъжете съм получавала само юмручни удари. Сега съм без мъж до себе си. На моята възраст се научих да съм добре и сама”, каза актрисата в интервю за италианските медии. Днес тя живее заедно с дъщеря си Наике, с която има много силна връзка, във вилата си до град Алесандрия, област Пиемонт. Там семейството на звездата се премести да живее, след като беше изгонено от обитавания от дълги години в Рим апартамент под наем.

“Когато не съм на турне или на път по работа, живея като баба на внуците си на пълен работен ден.” 

На кинофестивала в Кан през 2015 г.
На кинофестивала в Кан през 2015 г.

Орнела има три деца (Наике, Каролина и Андреа) и трима внуци на 25, 5 и 3 години. 44-годишната Наике е майка на 25-годишния Акаш, роден от кратка връзка, след която се омъжи за друг мъж, но скоро се разведе. Преди няколко години

дъщерята призна,

че е бисексуална

Двете с майка си не спират да публикуват общи снимки от живота си в област Пиемонт.

За мнозина в Италия и по света Орнела Мути продължава да бъде истински секссимвол въпреки 63-те си години.

Франческа Романа Ривели се ражда в семейството на неаполитански журналист и естонска скулпторка. Майката на актрисата, навремето съветска гражданка, идва в Италия и след като среща бъдещия си мъж, ражда Франческа и сестра ѝ Клаудия. Орнела е наследила от майка си изключителните си

зелени очи на сърна,

по която полудяват

милиони мъже

по света. Дебютира в киното на 14 г., след като режисьорът Дамяно Дамяни я избира за главната роля в “Най-красивата съпруга”. В него се разказва как едно сицилианско момиче се опълчва на едновремешните строги нрави. Именно Дамяни измисля артистичния псевдоним на актрисата, който е комбинация от имена на героини на писателя Габриеле д'Анунцио.

През 70-те години Орнела Мути се снима в серия от успешни продукции на най-добрите режисьори. Повратът в кариерата ѝ идва най-вече след участието ѝ в “Народен роман” на Марио Моничели през 1974 г. В него Орнела играе невярна съпруга. По време на снимките е бременна с Наике. Особено важна в професионален аспект е срещата на Орнела с режисьора Марко Ферери, с когото

снима култови

за италианското

кино филми

Актрисата играе до Виторио Гасман и Уго Тоняци във филми на Дино Ризи, Марио Моничели, Еторе Скола. През 1975 г. се омъжва за актьора Алесио Орано, с когото се развежда. Година по-късно снима с Жерар Депардийо филма на режисьора Ферери “Последната жена”. По-късно Ферери признава, че е влюбен в нея. 

Актрисата  е прочута със зелените си очи.
Актрисата е прочута със зелените си очи.

Кинопродуцентът Дино де Лаурентис се опитва да наложи Орнела Мути на световния кинонебосклон с филма Flash Gordon, но той се оказва истинско фиаско. Затова Орнела след това се впуска в италианските комедии, включително с Адриано Челентано. По онова време актрисата вече е омъжена за втория си съпруг Федерико Факинети, от когото са децата ѝ Андреа и Каролина. Срещата с Челентано обаче също е фатална. Както ще признае много години по-късно, двамата имат любовна връзка и това е единствената ѝ изневяра в живота.

Манекенка представя бижута, създадени от Орнела Мути.
Манекенка представя бижута, създадени от Орнела Мути.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Хвърлиха предмет по Ники Минаж по време на концерт (Видео)
Чао на бръчките около очите
10 знака от Вселената, че най-накрая сте влюбени в сродната си душа
Селфи дисморфия – модерната болест на социалните мрежи

Напишете дума/думи за търсене