Аржентина се промъкна на четвъртфинал

Меси отпразнува рождения ден с победа над Катар

Един от най-великите футболисти в историята на футбола Лео Меси чукна 32 години вчера. Той бе зарадван за празника си с класиране на Аржентина за четвъртфиналите в турнира „Копа Америка“.

"Гаучосите" хванаха последния влак, след като победиха националния тим на Катар с 2:0 в третия си мач от груповата фаза. Двубоят се игра в Порто Алегре, а това бе първи успех за аржентинците в надпреварата.

Меси имаше и подкрепата на най-близките си хора от трибуните. Семейството на Лео - съпругата му Антонела и синовете Тиаго и Матео, бяха на стадиона за двубоя срещу азиатския отбор. Всички те бяха облечени в екипи на аржентинския национален тим.

"Гаучосите" започнаха много активно срещата и поведоха още в 4-ата минута с гол на Лаутаро Мартинес. Той се възползва от грешка на бранител на Катар, овладя топката и не даде шансове на вратаря Саад ал Шееб. Аржентина реши окончателно спора в 82-ата минута след пробив и страхотен гол на звездата на "Манчестър Сити" Серхио Агуеро.

На четвъртфиналите Аржентина ще играе с втория от група "А" - Венецуела. Фазата на директните елиминации започва на 27 юни. Преди началото на турнира Меси беше повече от категоричен:

"Знам, че времето ми свършва, и заради това искам да сложа край на кариерата си, след като спечеля нещо с националния отбор. Със сигурност ще продължа да опитвам, колкото е възможно. Това е моята мечта!", зарече се Меси.

Антонела, Тиаго и Матео викат за Лео
Антонела, Тиаго и Матео викат за Лео
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене