Роден под щастлива звезда!

Христо Стоичков донесе първата купа на европейските шампиони за "Барса" през 1992 г

"Искам той да бъде новият Стоичков!"

Това си казва Хуан, собственик на малък ресторант в Барселона, когато невръстният му син проплаква в местна болница.

Хуан обожава българския футболист, който е с основна заслуга за първата Купа на европейските шампиони в историята на "Барса" през 1992 г.

След тежък семеен съвет детето все пак е записано в регистрите като Хуан Диего Молина. Но бащата успява да наложи едно свое условие. Ако синът му стане футболист, на фланелката му да бъде изписано името "Стоичков".

И ето че мечтата му се сбъдва (виж карето)!

Нашите герои от Пеневата чета омагьосаха света през 1994 г. и момчета от далечни страни, носещи имената на футболистите, днес са големи мъже.

Мишел Платини
Мишел Платини

Любовта към спорта е понякога толкова обсебваща, че нищо неподозиращи бебета се оказват белязани завинаги от футболните страсти на своите родители.

Като едно малко австралийско момиченце, наречено Ланесра. Питате се защо се казва така? Прочетете думата наобратно и ще разберете - получава се името на футболния клуб "Арсенал". Между другото - майката разбира за кодираната връзка цели две години след като е родила.

"Избрахме името Ланесра, защото беше уникално и романтично - разказва майката. - Когато тя навърши две години, моят съпруг ми каза, че всъщност това е името на любимия му отбор, прочетено отзад напред."

Кой твърди, че има нещо по важно от любовта към тима на сърцето?

Новият Стоичков

Цели 21 години изминават, откакто Христо Стоичков за последен път носи екипа на "Барселона" в Ла лига, но сега друг футболист с това име ще играе в испанския елит.

До миналото лято Молина-Стоичков се подвизава в трета дивизия, но силен сезон с "Линенсе" го праща в "Майорка" в Сегунда дивисион.

Тимът от Балеарските острови побеждава в плейофна

Матадос се кефи на Меси
Матадос се кефи на Меси
драма "Депортиво" (Ла Коруня) след 0:2 в първия мач и 3:0 в реванша. И печели място в Примера!

В решаващия мач Стоичков не играе. Но преди това записва 17 участия през сезона с 3 гола. През новия сезон на гърба на фланелката на Молина ще пише името Стоичков.

Американчето Трифон

Първото от шестте близначета, родени на 24 март в нюйоркската болница "Стони Брук" на 24 март 1997 г., е наречено Трифон, съобщава британската агенция Ройтерс скоро след щастливото събитие.

Детето носи името на българския футболист заради баща си. Т

Лео Меси
Лео Меси
аткото бил фен на Туньо от световното първенство през 1994 г.

Мишел Платини шампион на България

Мишел Платини стана шампион на България. Става въпрос не за легендата на френския национален отбор, а за неговия бразилски последовател. 35-годишният играч завоюва титлата с "Лудогорец“ през 2014 година.

Мишел Платини Ферейра Мешкита е с 28 години по-

Мишел Платини от Бразилия
Мишел Платини от Бразилия
млад от бившия шеф на УЕФА, който сега е разследван за корупция.

"Баща ми е фанатичен запалянко. По време на световното първенство през 1982 година се е възхищавал най-много на Сократес и Платини. На следващата година съм се родил аз и съм кръстен на французина. Когато попитах баща ми защо е предпочел Платини пред Сократес, той ми отвърна, че Мишел е играл по-добре", обяснява нападателят. "Съвременният" Платини колекционира дискове с играта на оригинала.

Лионел е от "Левски"

Меси е считан за един от най-гениалните футболисти за всички времена. Лионел всъщност е юноша на "Левски". Става въпрос за съименник на аржентинския идол. Лионел Матадос тренира в школата на "сините", а преди дни подписа със "Струмска слава".

Лео е единствено дете в семейство, съставено от майка българка и баща филипинец. Има трудно детство, защото родителите му не са заможни.

Хуан Диего Молина е орисан с името на Стоичков
Хуан Диего Молина е орисан с името на Стоичков

"Трябваше да се казвам Линдон, така е искал баща ми. Но майка ми е запомнила "Лионел" и така ме е записала", казва Матадос. Признава, че идол му е неговият адаш Меси, а любимият отбор - "Барселона".

Трифон Иванов блести на световното в Щатите
Трифон Иванов блести на световното в Щатите
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене