Играта свали 20 килограма за четири месеца

Рапърът вече е свалил доста от излишните килограми.

Рапърът отправи предизвикателство към себе си - ще смъкне още 10, тренира и се храни по два пъти на ден

В началото на 2019 г. рапърът Ивайло Иванов-Играта отправя предизвикателство към себе си - отново да влезе в перфектна форма и да свали натрупаните килограми. В този момент кантарът удря 110 кг. Оттогава са минали четири месеца и той вече е с 20 кг надолу, като си е поставил за цел да смъкне поне още 10.

От самото начало започва да снима с камера усилията, които полага, за да отслабне, и показва трансформацията си в ютюб. А за влога му помага Лъчо от “СкандаУ”. “Показвам на хората как по забавен начин могат да се отърват от излишните килограми”, разказва изпълнителят. В клиповете

включва

прословутото си

чувство за хумор

и иначе трудното за мнозина отслабване изглежда почти като игра.

През годините на няколко пъти качва доста теглото си и с желязна дисциплина, тренировки и правилно хранене успява да отслабне и да оформи ясно изразени мускули. “Най-трудно се сваля корем”, казва Играта. Именно в тази област той е качил най-много, преди да започне предизвикателството. Обещава си отново да оформи същите плочки, които е имал, преди да стане 110 кг, и вече почти е успял. 

В началото на предизвикателството Играта е 110 кг. Прави видеоклипове от самото начало на своята трансформация.  СНИМКИ: ЛИЧЕН АРХИВ
В началото на предизвикателството Играта е 110 кг. Прави видеоклипове от самото начало на своята трансформация. СНИМКИ: ЛИЧЕН АРХИВ

Четири пъти в седмицата Играта е във фитнес залата по два пъти на ден. Първата си тренировка започва към 7,30-8,00 часа, като преди това пие чаша топла вода. Вода взема със себе си и в залата, а количеството, което изпива на ден, задължително е около 3 литра. Упражненията започват с 5 или 10-минутна загрявка. Следва интензивно ходене на пътеката, което редува с тичане. После задължително тренира за корем. “Когато килограмите са твърде много, не е добре да се бяга, пагубно е за стави, колене и глезени. По-добре е да се кара колело, крос тренажор, има и един уред, който имитира гребане. Мит е, че като се влезе в залата и започне да се тича, се свалят веднага килограми”, обяснява Играта.

През годините е получавал съвети от много хора за поддържане на добра форма и вече добре познава тялото си, така че може сам да тренира. При всяко посещение във фитнеса работи върху две мускулни групи. След като приключи с ранната тренировка, се прибира пеша към вкъщи, което е допълнително кардио. Вместо закуска пие протеин. Ако в момента не разполага с такъв, в кофичка кисело мляко слага овесени ядки, чия и канела, която стимулира метаболизма и редуцира захарта. Внимава с плодовете, позволява си максимум половин банан, боровинки или една ябълка между двете си основни хранения - обедното и вечерното. “Опитвам се

да поддържам

инсулина си

по-нисък,

защото, ако хапна плодове сутринта, ми отварят повече апетит за целия ден”, казва Играта. 

Приятелката му Марияна се грижи основно за менюто.
Приятелката му Марияна се грижи основно за менюто.

Преди обяд отново се връща в залата за втора тренировка. Двуразовият фитнес обаче не е подходящ за начинаещи в спорта, твърди изпълнителят. На този режим могат да се подлагат само спортни натури. За останалите нещата трябва да се случват постепенно. “Важно е да се следи поведението на организма. Като усетиш, че това не е твоето, не го прави. Ако пък ви се плува, плувайте! Този спорт гори много калории, подобрява цялата мускулатура, няма травми”, разказва Ивайло. Самият той залага на фитнеса и всяко посещение му отнема около 45 минути. В останалите три дни от седмицата, в които не е в залата, се стреми да върви по няколко километра.

Разбира се, внимава и какво яде. “Моята култура на хранене е проста, гледам на обяд да се храня богато, правя го след втората тренировка. И вечерям рано. В менюто ми влизат зеленчуци, пуешко, телешко и пилешко месо. Веднъж в седмицата добавям риба, обикновено сьомга. Хапвам доста люти чушки, които също помагат за метаболизма”, разказва той. С приготвянето на менюто основно се занимава приятелката му Марияна, която, освен че готви много добре, също старателно се грижи за перфектната си форма. Двамата са заедно от четири години и вече обмислят да създадат семейство. 

Като типичен представител на зодия Телец, Играта инатливо не се отказва от стриктната си диета и редовните тренировки въпреки музикалните ангажименти, заради които пътува из цялата страна. Вмества фитнеса и между записите в студиото на поредното ново парче. Тези дни с Лео и Моисей пуснаха нова песен - Bye, Bye, която се очертава да бъде един от летните хитове. Има сериозен опит като тв и радио водещ и често го канят да води различни събития. В същата роля ще бъде и утре цял ден на спортната инициатива “Живей активно” в Борисовата градина. 

Изпълнителят се зарича до септември да е в най-добрата си форма.  СНИМКА: РУМЯНА ТОНЕВА
Изпълнителят се зарича до септември да е в най-добрата си форма. СНИМКА: РУМЯНА ТОНЕВА

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене