Деси Цонева взе фамилията на мъжа си, вече е Стефанов

Деси с мъжа си Явор малко след подписването на гражданския брак   СНИМКИ: ЛИЧЕН АРХИВ

От 6 юли Деси Цонева вече носи друга фамилия - тя се казва Стефанов. В Световния ден на целувката тя каза “да” на любимия си мъж Явор Стефанов само пред най-близките хора и взе неговата фамилия. “Признавам, че да нося името Стефанов ме кара да се чувствам различно. Някак вече съм си официално негова, макар в медийните среди да си оставам Цонева”, казва с усмивка Деси няколко дни след сватбата си.

И добавя: “Вече официално се казвам Деси Стефанов. Умишлено не исках окончанието да е на “а”. Признавам, че се замислих дали да не сложа тире, но после написах на две листчета Цонева-Стефанов и само Стефанов и дадох на Явор да изтегли. Падна се второто...”

Двамата с издателя Явор Стефанов се запознават преди малко повече от две години. Майката на Деси - Мариана Цонева, кани нея и сина ѝ от първия ѝ брак Янчо да отидат заедно на почивка. Макар че компанията е съвсем нова за младата журналистка, тя все пак решава да замине със сина си в Гърция.

Една вечер излизат на вечеря и там се запознава с Явор. Той я заговаря и не след дълго Деси разбира, че това е нейният мъж - класическото влюбване от пръв поглед. Допреди това нито тя знае той кой е, нито той знае нещо повече за нея. Но това не пречи любовта им да пламне с пълна сила и две години по-късно вече да са официално семейство.

Годежът им е пълна изненада за нея. Преди месец с Явор заминават за любимия град на Деси - Флоренция, за да отпразнуват втората годишнина от връзката си. На самия им празник - 3 юни, както си стоят в хотелската стая, той пада на колене и я пита дали иска да стане негова съпруга. “Естествено, че приех веднага! Какво по-хубаво от това!”, казва Деси. Тя слага на безименния пръст нежния пръстен на водеща ювелирна фирма в света и той ѝ става веднага.

Деси с баща си Димитър Цонев СНИМКА: ДЕСИСЛАВА КУЛЕЛИЕВА
Деси с баща си Димитър Цонев СНИМКА: ДЕСИСЛАВА КУЛЕЛИЕВА

Решават да подпишат само в присъствието на кумовете, без много гости и шум, като оставят големия празник за третата годишнина от връзката си, когато ще направят и църковната венчавка. За ритуалната зала Деси облича красива бяла рокля до земята, в която е като принцеса. Заема я от своя приятелка малко преди това. “Един следобед си пиехме кафето с Глория Петкова и тя ми предложи да пробвам нейната рокля. И в момента, в който я облякох, знаех вече, че ще нося точно нея”, разказва Деси.

Вместо високи

токчета обува

бели кецове с пера

на марка, която харесва и често носи. “Иначе за догодина, за църковния брак, нещата ще седят по друг начин. Планирам истинска сватба, с гости, купон и моя си собствена рокля”, обяснява Деси. Тя вече си е наумила каква марка ще е роклята, както и че ще е много секси - нищо общо с визията на принцеса. Токът на обувките също ще е подобаващ.

До младоженците и тогава ще са кумовете, които бяха свидетели и на гражданския им брак. Това са най-добрият приятел на Явор - шеф Иван Манчев, и една от най-добрите приятелки на Деси - Марго. Когато ги канят да са част от сватбата им, няма някакви специални ритуали освен един - Цонева носи на работното място на приятелката си едно пиле с поканата да ѝ стане кума. “Не беше жив петел, но пак става!”

Между другото двамата с Явор не са почитатели на женитбите с много ритуали - затова и след църковната венчавка няма да има хора, чупене на питки и ритане на менчета.

След подписването миналата събота тя вече е и с халка. Но тези, които слагат с мъжа ѝ преди седмица, няма да са пръстените, които ще носят официално.

“Истинските ни

халки ще са готови

чак септември,

тъй като се поръчват от Франция, известен бутик на площад “Вандом” в Париж (там се намират офисите на престижни бижутерийни къщи - б.а.).”

Деси и съпругът ѝ вече очакват и първото си общо дете. Тя е бременна в шестия месец с момиченце. “Бебето беше планирано. Той първи усети, че съм бременна, защото спря да ми се пие просеко”, усмихва се Деси. Когато разбират хубавата новина и тя, и мъжът ѝ са безумно щастливи - все пак много искат точно това да им се случи.

Деси с халката и годежния пръстен
Деси с халката и годежния пръстен

Още в осмата седмица на бременността си Деси си прави специални генетични изследвания, за да е сигурна отрано, че няма някакви аномалии. Покрай тях тя разбира, че носи дъщеричка. “В интерес на истината аз никога не съм искала да имам момиче, само момчета. Беше ми трудно да свикна с мисълта в началото. Сега вече се радвам.”

За име на детенцето им с Явор се спират на два варианта, като всеки от тях включва Димана като второ име. Деси много държи да кръсти така дъщеричката си в памет на баща си - обичания журналист Димитър Цонев. “А първото име ще е според това дали прилича повече на мен, или на него”, казва тя.

Деси вече подготвя

и момичешката

детска стая

За нея категорично избягва розовия цвят, както и да има панделки и “принцески лиготии”. Тя иска дъщеря ѝ да е мъжко момиче - с драскотини и ожулени колене, каквато навремето е била тя самата. “Отсега знам, че в гардероба ѝ розово, лилаво и тем подобни ще са ограничени до минимум. Тя няма да е на мама принцеската, а на мама бандитката”, усмихва се Деси.

Синът ѝ - 10-годишният Янчо от брака ѝ с Янчо Таков-младши, иска пак да си щурее с майка си, както само те си знаят. Сега пази корема ѝ и вече няма търпение тя да не е бременна. Момчето също беше до майка си на подписването в ритуалната зала в събота. “Майка ми го е снимала как се върти като пумпал зад нас по време на церемонията. Малък смешко”, смее се Деси.

На нея не ѝ се е налагало да води леко неловкия разговор, с който да представя Явор на Янчо - все пак тримата се запознават едновременно на онази вечеря в Гърция. “Също и неговите дъщери бяха там и се получи много лесно и естествено.”

Бременната Деси на почивка в Гърция преди дни
Бременната Деси на почивка в Гърция преди дни

Съпругът ѝ Явор Стефанов никога не е бил публична личност и май всичкото внимание около връзката им с Деси му е малко странно. Но тя е отраснала със светлините на прожекторите. Баба ѝ е Анахид Тачева - най-красивата говорителка на Българската телевизия, дядо ѝ Коста Цонев бе любим актьор, а баща ѝ Димитър Цонев си остана емблема на добрата журналистика. Деси е човекът, който от години върви уверено по стъпките му. “Винаги сме били обект на медиен интерес. Това е част от моя живот. Вече и от неговия. Мисля, че вече свикна. Заедно даже се смеем на злобните коментари под снимките”, казва тя. След гражданския брак с Явор заминаха за седмица в Гърция и дори преживяха бурята, която удари Халкидики. Но истинският меден месец ще е след венчавката им догодина. Той ще е на далечно и много романтично място, издава само Деси.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката
Извратената истина за това защо жените казват „да“ на секса, когато имат предвид „не“

Напишете дума/думи за търсене