Кешеру повежда атаката на "орлите"

Кешеру е по-добър от Швиерчок при високи топки и това му дава предимство при избора на титулярен състав за мача с "Ференцварош"

Румънецът Клаудиу Кешеру е със сериозни шансове да поведе атаката на "Лудогорец" в днешния важен мач на "орлите" срещу "Ференцварош", научи "България Днес".

Двубоят от първи предварителен кръг на Шампионската лига е от 20,30 ч. и ще бъде предаван пряко по Диема спорт.

Унгарците спечелиха първата среща с 2:1, като тогава на върха на атаката за българския шампион започна Якоб Швиерчок.

Полякът вкара и гол във вратата на домакините, но сега шансовете на Кешеру да започне от първата минута са доста сериозни.

Стойчо Стоев
Стойчо Стоев

Треньорът на "Лудогорец" Стойчо Стоев е преценил, че румънецът може да му свърши много добра работа при центрирания и ъглови удари.

В първия мач нашите изпълниха куп корнери, но така и не успяха да затруднят сериозно домакините.

Това е и основната причина да се обмисля промяна на върха на атаката.

"Лудогорец" ще търси победа на всяка цена, защото съперникът е напълно преодолим.

Стойчо Стоев опроверга вчера появилите се спекулации за трансфер на вратаря Ренан дос Сантос в "Бенфика".

В медийното пространство вчера се тиражираха информации, че португалският гранд е готов да предложи милиони за стража на разградчани. Португалско издание твърди, че в договора на Ренан с "Лудогорец" има откупна клауза в размер на 2,5 млн. евро.

Стоев взе отношение и призна, че би станало голям проблем, ако клубът продаде един от двамата си вратари.

"Ренан си е наш вратар - заяви наставникът. - Няма никакви коментари за продажбата му. Може и да има някакъв интерес, но до мен не е достигало нищо. Щом аз нямам такава информация, значи не е нищо сериозно. Нашите вратари са Ренан и Пламен Илиев. Няма как някой да бъде продаден, защото това би означавало сами да си създадем много неприятности."

Според медиите в Испания "Лудогорец" не само няма намерение да продава футболисти, но и смята да привлече още играчи.

Шампионите проявяват интерес към защитника на испанския "Сарагоса" Диого Вердаска. Новината е на пиренейското издание "Ел Периодико", според което разградчани имат доста сериозна конкуренция за него.

Тя е в лицето на кипърския АЕК (Ларнака), който е евентуален съперник на "Левски" във втория квалификационен кръг на Лига Европа. Тимът от Острова на Афродита дори е пратил оферта преди два дни, която е била отхвърлена.

По-рано същото са сторили и "орлите", но и те са ударили на камък. Причината "Сарагоса" така сериозно да отблъсква кандидатите за подписа на Вердаска е, че той попада в плановете на спортно-техническото ръководство за новия сезон и шефовете искат да удължат договора му, който изтича след 12 месеца.

Ако все пак се стигне до сделка за продажбата му, цената на испанския бранител ще е между 1 и 1.5 млн. евро. Според "Ел Периодико", АЕК (Ларнака) е по-близо до подписа му и се очаква в близките дни да продължи офанзивата за подписа му. Интерес към него има още от португалския "Тондела".

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Списание "Тайм" обяви списъка си за най-влиятелните личности на 2024 г. (Снимки)
Какъв е бил сексът преди 200 години?
3 типа жени, които мъжете никога не изоставят
Рапърът Нели и Ашанти са в очакване на първото си дете (Видео)
Най-неустоимите тв доктори

Напишете дума/думи за търсене