Хобитата на Владимир Путин (Видео, снимки)

Владимир Путин и неговите хобита през обектива на Ройтерс

Руският президент Владимир Путин е изключително интересна и всестранно развита личност. Извън служебните задължения той обича да разпуска с различни интересни занимания, някои от тях и доста екстремни.

Бойните изкуства са неговата най-голяма и отдавнашна страст. Майстор е на спорта по самбо (1973 г.) и джудо (1975 г.) Той смята, че те формират знания, способности и умения, от които се нуждае всеки политик, предава dariknews.bg.

Путин вярва, че джудото обучава и тялото, и ума, развива сила, издръжливост, учи на самоконтрол, оформя способността да се усеща най-подходящият момент, да се забелязват силните и слабите страни на противника, както и формира стремежа към най-добри резултати и самоусъвършенстване.

Путин е и многократен шампион на Санкт Петербург по самбо. Има и черен колан по карате.

Руският президент признава и, че страшно много харесва да кара ски, като предпочита руските писти.

„Това е динамичен спорт, който изисква овладяване на техниката и е чудесна възможност за активна почивка и добро настроение”, казва Путин.

Леонид Тягачев, съветски шампион по ски, посочва, че техниката на Путин е много стабилна и той се спуска обикновено с много висока скорост.

Путин е запален и по хокей на лед и то от сравнително скоро. През 2011 г. той публично обещава, че ще се научи да кара и така прекарва два месеца в обучение при известния хокеист Алексей Касатонов.

Уроците им често са след полунощ, когато Владимир Путин приключва своя работен ден. През април 2011 г. участва в тренировъчна сесия на млади хокеисти за финала на Golden Puck, където дори отбеляза няколко гола и оттогава до ден днешен той е страхотен фен на хокея.

Руският президент обожава животните и то най-вече в естествената им среда. Той участва в много научни проекти, свързани с животните. Председател е на Настоятелството на Руското географско дружество и активно се занимава със защитата на редки видове. Животинските видове под негово лично покровителство са амурски тигър, бял кит, полярна мечка и снежен леопард.

Путин е и изключителен фен на автомобилите, като предпочита руските.

Страстта му започва още, когато е трети курс в университета. Майка му печели „Запорожец“ от лотарията и дава автомобила на него.

Въпреки натовареното си ежедневие, Путин успява да намери време за почивка, някъде възможно най-далеч от нещата, свързани с управлението на страната. Но тъй като това се случва много рядко, той се опитва да прекара кратките си почивки възможно най-ефективно. Той твърдо вярва, че промяната на мястото и различната дейност са най-добрият вид почивка.

Риболовът е едно от любимите хобита на руския президент. Той е особен любител на риболова в Русия.

„Риболовът е моят спорт, обичам го и винаги се гледам да използвам всяка възможност да седна с въдица в ръка. За съжаление, такива случаи са много редки. Понякога обаче работата ми ми помага в това. Как иначе мога да ходя на риболов в Америка в компанията на двама президенти? Сериозно, най-добрият риболов в света, според моя личен рейтинг, е в Мурманска област, в делтата на река Волга край Астрахан”, разказва Путин.

Язденето сред природата и конете са другата страст на руския президент. Той се чувства уверен в седлото и винаги, когато успее да намери време, се отдава и на това свое любимо хоби.

През август 2009 г., по време на еднодневната си почивка в Тува, Владимир Путин остава в палатков лагер на брега на река Хемчик. От там той тръгва и на рафтинг с надуваема гумена лодка. Това се превръща в поредната му страст.

Какво ще е следващото екстремно хоби, с което ще се заеме Путин и за което ще говори целият свят, предстои да разберем.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене