Пулев иска да се бие за титлата в София

Кобрата нокаутира Богдан Дину в последния си мач

Организацията ще струва десетки милиони долари, признава мениджърът на Кобрата Ивайло Гоцев

Кубрат Пулев има намерение да се бие за световната титла в София. Подобен сблъсък ще струва десетки милиони долари, уточни неговият мениджър Ивайло Гоцев, но това допълнително амбицира екипа на българина. Той вече няма проблем да се боксира из цялата планета, след като Атлетическата комисия на щата Калифорния размрази неговия лиценз заради скандала с Джени Суши и "Целувкагейт".

Кобрата продължава да бъде официален претендент за пояса на Международната боксова федерация (IBF) в тежка категория. Титлата е притежание на Анди Руис. Мексиканецът детронира Антъни Джошуа, а до края на годината по договор е принуден да даде реванш.

"Нашата основна цел е да се бием за титлата с Анди Руис - потвърди Ивайло Гоцев пред "България Днес". - Очакваме до няколко дни решението на Международната боксова федерация. При тях няма междинни титли или други компромисни решения. Пулев е официален претендент вече близо две години. Написали сме черно на бяло нашите претенции, които са заведени от адвокат Джон Уърт."

Кубрат Пулев участва в три големи галавечери в столичната зала "Арена Армеец". Той победи убедително Самюел Питър, Кевин Джонсън и Хюи Фюри.

"Кобрата никога не оставя България на заден план - добави Ивайло Гоцев. - Звучи нереално да направим този мач за титлата в София, но ние ще опитаме. Не мога да обявя точно колко ще струва, но ще бъде десетки милиони долари. Не търсим цялостна финансова подкрепа от България, защото шоуто ще се продаде в Англия и в други държави от цял свят."

Пред българина има и още варианти. Те включват евентуален мач с Тайсън Фюри или срещу друг междинен съперник преди битката за титлата.

"При всяко положение ще се бие най-късно октомври или ноември. Кубрат няма да стои и да чака. Идеята е да бъде активен - допълни Ивайло Гоцев. - В бокса всичко е много динамично. В зависимост от позицията на IBF ще предприемем следващия ход."

Кобрата ще остане в Лас Вегас, където ще продължи да тренира.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Когато обичаме и мразим партньора си едновременно
Най-странните фетиши в секса
Котките наистина ли пазят от лоша енергия?
Неочаквано 93-годишният Клинт Истууд се появи на публично събитие (Видео, снимки)
5 храни, които повдигат настроението, според науката

Напишете дума/думи за търсене