Силвия Петкова е самотна майка, Ивайло Захариев - сериозен бизнесмен, в драматичен сериал за Нова тв

Силвия Петкова и Владимир Зомбори са семейство в сериала.

Cилвия Петкова - младата актриса, която проби като учителка в тийнейджърски сериал, отдавна доказа артистичния си талант и умението да изиграе и най-сложния образ на сцена. Сега и зрителите на малкия екран ще се убедят в това, защото тя е в главната роля в новия драматичен сериал “Пътят на честта”.

В него Огнян, Кера и малкият им син Мартин са щастливо младо семейство, което стопанисва семеен хотел-ресторант в Царево. На сутринта след рождения ден на малкия Мартин баща му отива на лов и никога не се връща.

Младата майка Кера остава сама с детето. Свекърва ѝ Бонка вече е свободна да изразява неприязънта си към снаха си. За нея Кера винаги е била чужда на семейството ѝ - снаха ѝ е от село, но се големее незаслужено. Освен че свекърва ѝ се държи ужасно с нея, братът на покойния ѝ съпруг таи надежди, че може да влезе в сърцето ѝ.

Той ѝ предлага да се грижи за нея и сина ѝ, но тя отказва. Взема детето си, изтегля малкото си спестени пари и тайно заминава за София.

Героят на Владимир Зомбори отива на лов и повече не се връща.
Героят на Владимир Зомбори отива на лов и повече не се връща.

Силвия Петкова влиза именно в този образ - на една силна жена, самотна майка, която се бори за оцеляване. И не само за своето, но и за това на 7-годишния си син. В драматичната история са преплетени любов и омраза, истина и лъжа, чест и предателства. Сериалът е направен по истинска история и разглежда важни социални проблеми като необходимостта от връщане към ценностите и вярата в доброто.

Сред основните теми е и миграцията от малкия към големия град, както и трансформацията на организираната престъпност от 90-те години в “чист бизнес”. “Сериалът ще помогне на много зрители да намерят пътя, особено на младите, защото да отстояваш честта си, да отстояваш принципите си, всъщност е едно от най-важните неща в живота.

Много ми се иска чрез филма да покажем, че тези неща все още са живи, че те съществуват и че си струва човек да се бори за тях”, разказа Магърдич Халваджиян. С продуцентската си компания “Глобал филмс” той прави “Пътят на честта” за Нова телевизия.

За най-важната роля - на майката Кера, се спира на Силвия Петкова. Самата тя стана майка за първи път през декември 2016 г. Тогава роди момче - плод на любовта ѝ с режисьора Зоран Петровски. Може да е само на 32 г., но вече е влизала успешно и в комедийни, и в драматични образи на сцената и за екрана.

Oще от ученическите си години Силвия знае, че иска да се посвети точно на това. Никой от близките ѝ не се е занимавал с актьорство, но от 10-и клас тя обяснява на учителите си, че ще става актриса.

Силвия Петкова влиза в образа на главната героиня в “Пътят на честта”.  СНИМКИ: НОВА ТВ И АРХИВ
Силвия Петкова влиза в образа на главната героиня в “Пътят на честта”. СНИМКИ: НОВА ТВ И АРХИВ

Силвия завършва 13-о СОУ “Св. св. Кирил и Методий” и влиза от първия път в НАТФИЗ в класа на проф. Здравко Митков. Дипломира се през 2010 г., но още преди това започва да играе пред камера. Участвала е в сериалите “Революция Z” и “Под прикритие”, във филмите “Огън и вода”, “Лов на дребни хищници”, както и в няколко чужди ленти, сред които и втората част на екшъна “Непобедимите”, който се снима у нас. От 8 години Силвия е на щат в театър “София”, където играе в любимата постановка на всички деца “Пипи Дългото чорапче”, както и в хитовите “Тирамису”, “Скачай” и “Напразни усилия на любовта”.

Главната мъжка роля в “Пътят на честта” е поверена на друг млад актьор, който изгря с тв поредица - Ивайло Захариев. Макар да играе в няколко филма преди “Под прикритие”, именно с криминалния сериал и ролята на внедреното в престъпна групировка ченге стана известен не само у нас, но и в чужбина.

В “Пътят на честта” неговият герой Калоян е семеен мъж, сериозен бизнесмен, силно ангажиран да запази ценните неща в живота. “Той се занимава със строителен бизнес. Един ден пътищата им с Кера се пресичат”, разказа за образа Ивайло Захариев, без да издава детайли от сюжета.

Aктьорът, който през октомври ще навърши 35 г., е роден и израсъл в София. Той показва артистичния си талант от малък - в детската градина участва на всички тържества. В началното училище вече влиза в актьорска трупа, а в средното школо се записва в паралелка с актьорски профил. Това, както и уроците в театър “Сълза и смях”, му помагат да влезе от първия път в НАТФИЗ в класа на проф. Атанас Атанасов.

Ивайло Захариев играе главната мъжка роля в новия сериал.
Ивайло Захариев играе главната мъжка роля в новия сериал.

Още докато учи, играе в различни постановки, а след завършването на академията става актьор на свободна практика, като участва в частни проекти и като гост-актьор в театрални трупи.

В “Пътят на честта” в образа на покойния съпруг на главната героиня Кера е Владимир Зомбори. 9-годишният Александър Спиров прави дебюта си пред камера като сина в семейството Мартин. Познатия като Дякона Левски от едноименния филм на Максим Генчев Веселин Плачков зрителите сега ще видят като мутра.

Не само актьорският състав е впечатляващ. За новия си сериал Магърдич Халваджиян се доверява на петима доказани режисьори.

Най-младият сред тях е Зоран Петровски, който освен по редица български сериали е работил и със създателя на “Бързи и яростни” Роб Коен по The Hurricane Heist (“Категория 5”).

Александър Косев е познат най-вече от комедийния сериал от края на 90-те “Клиника на третия етаж”, където заедно с Христо Мутафчиев играеха лекари. Той направи дебюта си като режисьор на пълнометражен филм тази година с “Петя на моята Петя” - лентата, посветена на Петя Дубарова.

Димитър Коцев-Шошо беше сред режисьорите на комедийния сериал на Нова тв “Господин Х и морето”. Продуцент, сценарист и режисьор на пълнометражните филми “Лора от сутрин до вечер” и “Маймуна”, както и на сериала “Четвърта власт”.

Режисьорът Виктор Божинов по време на снимки. По сериала работят още четирима негови колеги - Зоран Петровски, Станислав Тодоров-Роги, Димитър Коцев – Шошо и Александър Косев.
Режисьорът Виктор Божинов по време на снимки. По сериала работят още четирима негови колеги - Зоран Петровски, Станислав Тодоров-Роги, Димитър Коцев – Шошо и Александър Косев.

Още едно доказано име в бранша безспорно е Виктор Божинов. Той е работил по повечето от новата вълна български сериали, бил е асистент-режисьор в редица международни продукции с някои от най-авторитетните режисьори на световното кино. Преди няколко години бе режисьор и креативен продуцент на руската адаптация на американския сериал “Кости”.

Cтанислав Тодоров-Роги е режисьор на поредица успешни български сериали, сред които и “Откраднат живот”. Дебютът му с пълнометражен филм бе през 2017 г. с “Дъвка за балончета”. Той е режисьор и на документалната лента за легендарния Емил Димитров – “Само един живот”.

Драматичният сериал “Пътят на честта” тръгва от септември по Нова тв.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката

Напишете дума/думи за търсене