Волейболистката Ева Янева: Франция готвиотбор за Париж '24

България стартира срещу Франция днес от 14.30 ч.

Първият съперник на България на европейското първенство по волейбол за жени - Франция, прави сериозно подмладяване на тима. Това разкри специално за читателите на "България Днес" дългогодишната капитанка на волейболните националки Ева Янева. Двубоят е днес от 14.30 ч. в Анкара (Тур).

Посрещачката спечели шест национални титли и достигна до финал в турнира на европейските шампиони с френския клуб "Кан".

"Имат големи амбиции да се представят успешно на олимпийските игри в Париж през 2014 г. - разкри Ева Янева. - Залагат на нови момичета."

Според 34-годишната ветеранка силното представяне на българките в олимпийската квалификация ще помогне много на турнира за предстоящото първенство. Тимът беше на косъм от класиране за Токио, но отстъпи на големия фаворит САЩ с 2:3.

"Ще получат допълнителна мотивация. Когато си равностоен със сериозен съперник като САЩ, характерът се калява - добави Ева Янева. - На европейското първенство противниците са доста добри. Сърбия и Турция се представят отлично през последните години."

Ева Янева отбеляза положителната работа с отбора на селекционера Иван Петков. Той вече втора година е начело на формацията. 

Ева Янева
Ева Янева

"Позитивно е, че се даде шанс на млад треньор - добави една от най-красивите волейболистки на планетата. - Представянето на момичетата е супер. С включването в тима на Лора Китипова и Елица Василиева вече ще има опит, а останалите ще се учат от тях."

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Когато обичаме и мразим партньора си едновременно
Най-странните фетиши в секса
Котките наистина ли пазят от лоша енергия?
Неочаквано 93-годишният Клинт Истууд се появи на публично събитие (Видео, снимки)
5 храни, които повдигат настроението, според науката

Напишете дума/думи за търсене