Вижте културните събития в НДК от 16 до 22 септември

16 септември – понеделник

33-тото издание на Киномания наближава! На 16 септември от 11:30 ч. в НДК ще се проведе една по-различна и специална пресконференция на открито за тазгодишното издание на фестивала. Екипът на Киномания ще представи откриващия български филм и премиерните заглавия от програмата на фестивала. В пресконференцията ще участват екипът на Киномания и откриващия филм. Мястото е терасата на етаж 8 в НДК.

В същия ден /16 септември/ от 17:30 ч. в кино „Люмиер Лидл” Министерство на образованието организира викторина за деца.

Между 16 и 20 септември в Артгалерия НДК ще бъде представена изложба на най-добрите произведения от седмото издание на Световния конкурс за детска рисунка. Използвайки различни материали и техники за рисуване, малките и по-големи художници на възраст от 4 до 18 години ще представят своите творби на свободна тема или „Хайде да играем навън – любимите ви игри и забавления, когато сте сред природата”. Изложбата може да бъде видяна всеки ден от 11:00 ч. до 19:00 ч.

17 септември – вторник

В Литературен клуб „Перото” на 17 септември ще се състои премиера на книгата „Автогеография” на писателя Любен Лачански. Събитието е с начален час 18:00 ч. Почитателите на творчеството на Лачански ще могат да се срещнат лично с него и да почерпят от неговото вдъхновение и енергия.

18 септември – сряда

София избира своята песен на деветото издание на Фестивала за поп и рок музика – „София 2019” в зала 1 на НДК на 18 септември от 19:00 ч. На събитието ще присъстват обичани български изпълнители. Селекционната комисия, съставена от утвърдени автори на музика, текст и аранжимент, както и представители на радиостанции ще изберат песните, които ще се борят за Голямата награда в конкурса.

На тържествена церемония в зала 6 на НДК на 18 септември от 17:30 ч. ще бъдат връчени наградите „Кмет на годината”. Тази година хората ще оценяват работата на кметовете и екипите им в няколко категории.

Новата колекция на „Жени стил”, ще бъде представена на ревю-спектакъл на 18 септември /сряда/ от 19:30 часа в зала 3 на НДК. Стилът на облеклата през есента и зимата елиминира границите между модерно, функционално и практично. Високите технологии, използвани при платовете и комбинирането на различни материи придават на дрехите елегантен и модерен вид.

19 септември – четвъртък

На 19 септември между 18:30 и 21:00 ч. в Литературен клуб „Перото” ще се проведе затворено събитие.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене