Жените в политиката - с къса коса и с най-много два цвята

Васил Атанасов е носител на много престижни международни награди.  СНИМКА: ДИЛЯНА ФЛОРЕНТИН

Популярният фризьор Васил Атанасов съветва как прическите им да не изглеждат като модно престъпление

Жените в политиката всекидневно са под светлините на прожекторите и външният им вид е обект на непрекъснат медиен интерес. Затова е немислимо да се появят с небрежен вид и ненаправена коса. Преди дни и Бойко Борисов зачекна темата: “Преди някоя жена да излезе по телевизора, трябва да ходи там, ако си спомняте, фъш-фъш да си прави, обем ли, как се казва и т.н. Така че няма по-нормално от това да отидеш на фризьор. Това не е лошо. То е уважение към себе си и към другите хора”.

През годините популярните жени от политическата сцена у нас претърпяват истинска метаморфоза по отношение на външния си вид. Сменят коренно различни фризури, докато намерят най-подходящата за лицата си. Малцина са тези, които следват една и съща линия и внасят само леки промени.

“Те са държавни жени, ползват се с уважение в обществото и в чужбина и не бива да преминават границата в колорита. Повече от два цвята в косите например вече стои вулгарно”, коментира Васил Атанасов. Той е истинска легенда в модния свят у нас и един от най-популярните български фризьори, от когото са се учили много от новите имена в бранша. В професията е от 30 години и е носител на десетки международни престижни награди. Най-голямата от тях е от Париж - Гран при за булченска прическа. Васил Атанасов е артистичен директор на Висшата френска мода за коси в България. Изявява се също като преподавател. А зад гърба си има многобройни ревюта и корици на популярни през годините модни списания.

За жените в политиката Васил Атанасов препоръчва по-къса дължина на косата и делова прическа, която обаче в никакъв случай не бива да е скована и консервативна. “Не зная дали имат време всяка сутрин да ходят на сешоар, но формата трябва да е такава, че да не ги затруднява поддръжката при всекидневните публични изяви и пътувания”, казва той и допълва: “В Си Ен Ен задължително режат косите на тв водещите. Дългокосите нямат място на екран, целта е да се слушат новините, а не да се коментират прическите. Същото се отнася и за жените в политиката. Дали прическата ще е до нивото на брадата, или с отворено ухо, зависи от формата на лицето. Тереза Мей се носеше със суперкъса небоядисана коса и имаше аристократичен шик.”

Десислава Радева

“Десислава Радева е претърпяла много голяма метаморфоза, ставайки президентша”, казва Васил Атанасов. Според него карамеленият цвят много ѝ отива и има известни препратки към Мелания Тръмп. Средната дължина ѝ стои добре, защото е висока, освен това крие изразителната ѝ шия. Допада му играта на техника с по-светли тонове, използвани в косите ѝ. “За нея не е подходящо да набляга на букли, а на по-елегантен сешоар, каквато е прическата ѝ на снимката с президента Плевнелиев. Леки вълни също биха ѝ отивали”, съветва специалистът.

Корнелия Нинова

Настоящата прическа на Корнелия Нинова - деградиран боб, с не много голяма дължина е подходящ избор за нея. Може да се направят допълнителни корекции, за да се контурира лицето - с изтънявания около него и малко по-големи дължини отпред. Тя е с по-квадратно лице и би могла да заложи на по-дълги кичури в предната част. Ако реши да експериментира с цветовете, трябва да е в актуалната тенденция - тъмни корени и светли върхове, като за нея подходящи са малко по-светли кафяви нюанси, но около лицето трябва да са тъмни, защото го контурират и прибират.

Корнелия Нинова е била и с асиметричен бретон. “Обикновено това се прави, за да се скрие някакъв дефект, за да се отвлече вниманието от прекалено изпъкнало чело, видимо крив нос. Не знам защо нейният фризьор е заложил на асиметричен бретон, според мен тя няма какво да крие, има добре поддържано лице, може би е било нейно моментно хрумване. Ако иска бретон, по-добре да заложи на рехав вариант”, казва Васил Атанасов.

Цвета Караянчева

“Метаморфозата при Цвета Караянчева е налице и разликата между първите ѝ публични изяви и настоящия ѝ вид е огромна”, коментира популярният коафьор. Според него най-много ѝ отива късата коса, при която се вижда, че има големи скули и прекрасна усмивка. Освен това с този тип прическа излъчва характер. Иначе дългата коса също ѝ отива.

Очите на Цвета Караянчева са светли и за да ги подчертае, би могла да се боядиса в цвят патладжан.

Мая Манолова

“Мая Манолова има специфично лице и характерен нос. Лицето ѝ е много слабо, затова не препоръчвам дълга коса, която го подчертава, както се вижда от снимките ѝ преди години”, казва фризьорът.

Не са подходящи и обемите в горната част на главата. “Еволюирала е много във времето, сега се придържа към много изискан боб - каре, което много ми допада, но може би трябва да се спре до брадичката или малко под нея в предната част. Тя има остро лице, а такива издължения източват още повече физиономията. Този обем в задната част, който подчертава завършената кръгла форма на главата, е идеален вариант в профил да убие големината на носа. Прическата ѝ е прекрасна”, допълва Васил Атанасов. Около лицето може да контурира с два тона по-тъмно русо.

По-дългата коса, обърната навън в краищата, не е нейният вариант.

Йорданка Фандъкова

“Прическата, с която Йорданка Фандъкова е на снимката със скулптора Георги Чапкънов, най-много ѝ отива. Има игра и на цветовете”, обяснява Васил Атанасов. Тъй като кметицата на София не използва силен грим, колоритът в косата прави лицето ѝ по-живо. Прическата изглежда много добре със съчетанието на русо и карамелено. Тя от години носи каре, но именно това е вариантът, който най-много ѝ отива.

Цецка Цачева

“Допадат ми нейните експерименти с косата”, казва Васил Атанасов за Цецка Цачева. Добавя, че тя е с едри черти и очила, които създават още по-голям обем, а това не може да се компенсира с къса коса. За нея този вариант е пагубен. Къс боб на нивото на брадата категорично не е нейният вариант. Дължина малко под брадата е по-подходяща, а бретонът отнема от големината на челото. Тя е светла натура - със светла кожа и светли очи, и може да вкара венецианско русо в прическата си - леко рижавеещо, за да оцвети малко лицето.

Даниела Дариткова

Даниела Дариткова е много млад човек и дългата отпусната коса я състарява. Обемите, които са тип провинция, много дразнят хората в нашата професия, без да обиждам провинцията. Може да е удобно и издръжливо, но главата изглежда неестествено голяма на фона на рехавата коса надолу. С прибраната коса ми допада много, защото е делова, открива лицето. Ако заложи на по-открито лице, няма да сгреши. Или късо подстригване - маха години и изглежда по-делово. Пресичките в корените отдавна не са актуални.

Карамеленият кестеняв цвят ѝ отива, тя е с тъмни очи, лицето ѝ е със светъл тен и добре изглежда с тъмна коса.

Има красиво лице и по-добре изглежда с прибрана коса.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Тарантино се отказа да снима филма The Movie Critic - последен за кариерата му
Интересни факти за зодията ви
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!

Напишете дума/думи за търсене