Българи събраха над 100 кг отпадъци от парка “Заимов”

Атанаска Николова изважда метални отпадъци от морското дъно в Бургас заедно със съмишленици от клуб “Приятели на морето”.  СНИМКИ: ТАНИ КОСТАДИНОВА И ФЕЙСБУК СТРАНИЦА “ДА ИЗЧИСТИМ БЪЛГАРИЯ ЗАЕДНО”

Зам.- министърката на околната среда и водите извади два стари велосипеда от дъното на Черно море

За поредна година хиляди българи се включиха в инициативата “Да изчистим България заедно” на Би Ти Ви. Водолазите, които се заеха с почистването на пристанището в Созопол, извадиха огромни автомобилни гуми и цял мотопед от дъното на морето. Други от доброволците попаднали на изхвърлени пожарогасители, стари телевизори и прахосмукачки. Над 100 кг отпадъци събраха доброволци само от софийския парк “Заимов”.

Познати лица от малкия екран се включиха в инициативата. Сред тях са Катето Евро и Славена Вътова, Владимир Ампов-Графа, Деян Каменов - Дидо, вокалистът на D2, Антон Хекимян, Венелин Петков, Петя Дикова, Даниел Петканов, Деси Стоянова и синовете ѝ, както и юношеският волейболен отбор на “Левски” и техният треньор.

Зам.-министърът на околната среда и водите Атанаска Николова се гмурна в морето, за да чисти дъното под моста в Бургас. Заедно със съмишленици от клуб “Приятели на морето” Николова извади два стари велосипеда и много метални и стъклени отпадъци. На излизане от водата тя бе посрещната от бургаския кмет Димитър Николов, който пък почисти неохраняемата ивица след Северния плаж. Тя бе една от трите зони, определени от общината за инициативата “Да изчистим България заедно”.

Освен плажа в Бургас организирано бяха почистени парковете “Минерални бани” и “Росенец”. Експерти от регионалната екоинспекция пък почистиха района около красивия водопад Докузак в Странджа.

Почистващи акции се проведоха в над 3300 места в България. Най-голяма активност имаше в Бургас, Благоевград и Враца, където на площада на града бе изнесено театрално представление за деца.

Владимир Ампов-Графа също бе сред доброволците.
Владимир Ампов-Графа също бе сред доброволците.
Антон Хекимян също се включи в “Да изчистим България заедно”.
Антон Хекимян също се включи в “Да изчистим България заедно”.
Катето Евро и Славена Вътова като доброволци в инициативата
Катето Евро и Славена Вътова като доброволци в инициативата

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Вижте как изглежда Ален Делон днес (Снимки)
Хвърлиха предмет по Ники Минаж по време на концерт (Видео)
Чао на бръчките около очите
10 знака от Вселената, че най-накрая сте влюбени в сродната си душа
Селфи дисморфия – модерната болест на социалните мрежи

Напишете дума/думи за търсене