"Левски" бележи най-много

Робърта е голмайсторът на "Левски" до момента  Снимки: Владимир Стоянов

Треньорът на "Левски" Петър Хубчев от години е определян като върл почитател на дефанзивния футбол. Фактите показват друго, откакто е начело на "сините".

Футболистите му имат най-добрата голова разлика в Първа лига "+13". В деветте кръга досега те са отбелязали 20 попадения. Получили са 7. Единственият отбор, който се е разписвал повече пъти, е "Локомотив" (Пд). Футболистите на Бруно Акрапович са вкарали 21 гола, но и са получили 14. Така показателите им като цяло са доста по-лоши от тези на "Левски". Водачът в класирането "Лудогорец" е отбелязал 14 попадения. В момента "орлите" са на точка пред "сините".

Още един факт променя представите за предпочитанията на Хубчев към защитната игра. "Левски" не е вкарвал толкова много голове до 9-ия кръг от пет години насам. В предишните сезони най-доброто постижение на "сините" е 17 попадения (2018/19 и 2016/2017). Най-слабо са се представяли нападателите през есента на 2015 година - само 9 гола.

Най-точен мерник до момента от "Левски" има новото попълнение Найджъл Робърта. Холандецът вече има пет попадения в Първа лига на сметката си. При победата над "Черно море" с 3:0 той се разписа в четвърти пореден мач на своя отбор.

"Като цяло превъзхождахме през целия двубой, нямаше паника, нямаше голям натиск - сподели Хубчев след успеха над варненци. - Съгласен съм, че през първата част свършихме по-голяма част от работата. В никакъв случай не сме пестили сили, ние не можем да пестим сили. При 3:0, ако тръгна да казвам какво не ми е харесало, много хора ще си кажат: "Този пък на какъв се прави, какво иска повече". Така че няма да казвам нищо. Не сме перфектни, знаем го много добре. Искаме да вкараме духа и желанието за победа. Благодарение на 100% на тези футболисти, които са в съблекалнята, "Левски" има тези точки сега. Чисто физически сме готови за сгъстен цикъл, но ме притеснява друго нещо... Ще го запазя за себе си."

При Хубчев "сините" бележат повече от предишните пет сезона
При Хубчев "сините" бележат повече от предишните пет сезона

Хубчев сподели, че Нуно Рейш е почувствал болки в бедрото на загрявката. Португалецът е играл на инжекции в предишните мачове. Затова е решено да не се рискува здравето му, а вместо него да излезе Холмар Ейолфсон. За исландеца това беше първи мач като титуляр от близо година. Той получи тежка травма именно срещу "Черно море" в двубой за Купата на България.

"Имах възможност да го кажа вече - при Холмар притеснението е само в липсата на игрова практика. Само това. В общата ни работа успях да се запозная в детайли с него. Холмар е уникален характер", категоричен е Хубчев.

Самият Ейолфсон заяви, че със съотборниците му ще се постараят да продължат да печелят точки, за да завършат сезона на върха.

"Това бяха първите ми 90 минути в официален мач - каза той. - Бе истински тест за мен, затова съм щастлив. В последните месеци чувствах, че съм все по-добре с всеки изминал ден, но се нуждая от мачове, за да вляза във форма. Имаме доста добър отбор през последните два сезона. Сега е различно, трябва да работим много здраво. Имаме млади обещаващи играчи, които получават шанс и го използват добре до момента. Искаме да сме на върха, харесва ни там. Просто трябва да продължим по този път, важно е да спечелим колкото се може повече точки до края на сезона и след като дойдат плейофите, да се възползваме от шансовете си."

Голове до IX кръг

сезон голова разлика

2014/2015 12:10

2015/2016 9:6

2016/2017 17:3

2017/2018 14:3

2018/2019 17:5

2019/2020 20:7

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене