Орлин Горанов, Силвия Кацарова, Маргарита Хранова пеят в подкрепа на жените с репродуктивни проблеми

Маргарита Хранова получи голямата награда от фестивала миналата година.

Големи български имена в поп и рок музиката като Орлин Горанов, Силвия Кацарова, Маргарита Хранова и Петя Буюклиева излизат тази вечер от 19 часа на сцената в зала 1 на НДК. Те са част от деветия пореден международен фестивал за поп и рок музика - София. Той е към културния календар на столицата и по традиция има благотворителна кауза. Тази година е в подкрепа на жени с репродуктивни проблеми.

Фестивалът има конкурсна част, в която се състезават 14 нови песни, посветени на София. В състезанието участва Маргарита Хранова с “Последен танц” и Петя Буюклиева в дует с Пенко Богданов, а песента им носи името “Аз съм там”. В надпреварата влизат и млади таланти като Емилия Валенте, Вяра Панталеева, трио “Вива”, група “Пензов” и др.

За най-добра песен ще може да се гласува с есемеси, като парите от тях ще отидат за благотворителната кауза на фестивала. Голямата награда на миналогодишното издание на конкурса спечели Маргарита Хранова.

Награда за цялостен принос в българската музика ще бъде връчена посмъртно на композитора Валентин Пензов. Част от творчеството му ще бъде представено с рецитал на Силвия Кацарова, Кристина Димитрова, Орлин Горанов, Петя Буюклиева и Нора Иванова.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Най-неустоимите тв доктори
Тарантино се отказа да снима филма The Movie Critic - последен за кариерата му
Интересни факти за зодията ви
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?

Напишете дума/думи за търсене