Ноле вади картофи

Световният ас в мъжкия тенис Новак Джокович стана и земеделец. Докато си почива, Ноле отиде да вади картофи в Бржеце, село, откъдето са корените му и където е расъл като малък.

Също като в България, той прекарва детството си при баба и дядо на село. Докато на 12 години не заминава за Мюнхен, където започва да се обучава в школа по тенис.

"Спомени. Хора, с които съм израсъл и които ми помогнаха да изживея мечтата си да стана тенисист. Много съм им благодарен. А и ми дадоха малко безплатни картофи", написа Ноле в профила си в социалните мрежи, където пусна и снимки.

Ноле по принцип се води на адрес в Монако, но винаги когато има време, се връща в родния Белград, а най-хубаво му е, когато с него са съпругата му Йелена, синът Стефан и щерката Тара.

Джокера и съпругата му имат доста работа в Сърбия, свързана с благотворителност. Тенисистът е ангажиран с възстановяването и изграждането на нови детски градини в страната. Фондацията му също така се грижи и за осигуряване на образование на хлапетата. Освен че лично дарява стотици хиляди евро всяка година, фондацията му набира средства от дарения с есемеси и по други начини.

През 2014 г. Ноле дари на страната си 550 000 евро, целия награден фонд от спечелването на Мастърса в Рим, тъй като цели райони на Сърбия и Босна бяха залети от невиждано наводнение.

Бригадата е задружна
Бригадата е задружна
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Най-неустоимите тв доктори
Тарантино се отказа да снима филма The Movie Critic - последен за кариерата му
Интересни факти за зодията ви
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?

Напишете дума/думи за търсене