Ернесто Валверде: Играем слабо! Аз съм виновен!

Луис Суарес (вдясно) не застраши вратата на "Гранада"

Не създаваме положения, притеснен съм, жалва се треньорът на "Барселона"

Треньорът на "Барселона" Ернесто Валверде пое изцяло отговорността за срамната загуба от "Гранада" с 0:2. Това е най-слабият старт на отбора в Ла Лига през последните 25 години. Все повече се засилват слуховете за евентуално уволнение на Валверде.

"Притеснен съм, защото далеч от дома се представяме посредствено. Нито една победа от четири гостувания е ясен знак, че не сме в добра ситуация. Някои от играчите се присъединиха по-късно към отбора, но това не е оправдание за слабата ни игра при гостуванията. Доминирахме териториално, но не създадохме голови положения и така и не успяхме да се върнем в мача", коментира Валверде след резила в Гранада.

Звездата Лионел Меси се появи едва след почивката и записа първи минути този сезон. Той все още не е напълно готов след контузията в прасеца.

"Футболистите са главните действащи лица на терена, но накрая треньорът е този, който поема отговорност за случващото се", каза още Валверде. Титуляр за каталунците бе възстановеният от травма Луис Суарес, но и той се представи доста под нивото си.

"Това е една болезнена загуба. Трябва да анализираме много неща и да бъдем критични към себе си, за да се подобрим. Трябва да приемем факта, че сме длъжни да побеждаваме, а не го правим. Има още много път да извървим. Ще бъде дълга и сложна година за нас", сподели уругвайският нападател.

Ернесто Валверде
Ернесто Валверде

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Анатомия на женския оргазъм
Фабинг - новата дигитална зависимост
Хвърлиха предмет по Ники Минаж по време на концерт (Видео)
Чао на бръчките около очите

Напишете дума/думи за търсене