Найджъл Кенеди взриви Античния театър в Пловдив с грандиозно шоу

Найджъл Кенеди и Георги Андреев направиха невиждано надсвирване на Античния театър в Пловдив

Звездата се надсвирва с наш гъдулар, 3000 ги аплодират

Невиждан спектакъл направи Найджъл Кенеди на Античния театър в Пловдив. Виртуозният цигулар остави без дъх 3000 души, които бяха запълнили всички места. Концертът продължи близо 3 часа. Зрителите чуха авторски парчета на световноизвестния музикант, произведения от последния му албум с композиции на Гершуин, селекция от пиеси на Йохан Себастиан Бах и други популярни класически творби.

Публиката полудя във втората част на шоуто, когато на сцената редом с Найджъл Кенеди излезе гъдуларят Георги Андреев и двамата спретнаха надсвирване.

"Това е gipsy party (циганска веселба)", провикна се звездата.

"Андреев бе гост на концерта на англичанина под тепетата и преди 3 г. Оттогава са приятели. Сега при пристигането си у нас Кенеди му се обадил по телефона и отново го поканил на Античния да се надпреварват", обясниха организаторите на спектакъла.

Британецът направи няколко реверанса към публиката. Той се появи със сако, а под него носеше фланелка на любимия си футболен отбор "Астън Вила". На гърба й беше изписано името на Стилян Петров, който е бил играч на тима.

"Много обичам Пловдив, харесвам го", каза на български Найджъл Кенеди. От общината разказаха, че преди изявата си той е обиколил града и останал впечатлен от старините му. Домакините стриктно изпълнили изискванията му за големи количества вода на концерта, много хавлиени кърпи и прясно приготвена храна. Менюто трябвало да включва различни видове меса без свинско, зеленчуци на скара и свежи салати. Кенеди поискал температурата в гримьорната му да бъде 23 градуса и в нея да няма никакви цветя.

След грандиозното шоу на Античния театър Найджъл Кенеди се срещнал с талантливия ни китарист Огнян Видев в една от къщите на Стария град и там двамата организирали афтър концерт, разкриха от обкръжението им

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене