В Милано гледаха цветовете на знамето ни на най-високата сграда в Италия (Снимка)

СНИМКА: Генерално консулство на България в Милано

С цветовете на българския трикольор беше осветена кулата на седалището на банка "УниКредит" в Милано. Това стана през тъмните часове на изминалото денонощие по повод националния празник на България на 22 септември. Небостъргачът е най-високата сграда не само в Милано, а и в Италия, и е видим в по-голямата част от града. Той е висок 231 м. и заедно с кулата си и със специфичната си елегантна структура е един от символите на Милано. Северната му част е изцяло остъклена. Източната му част пък е насечена от хоризонтални линии за по-добро отразяване на светлината. 31-етажният небостъргач по проект на покойния аржентински архитект Сезар Пели беше открит през 2014 г. от тогавашния премиер Енрико Лета. В сградата работят над 4000 служители.

Сегашното събитие се осъществи след съвместна инициатива на "УниКредит"- България и на Генералното ни консулство в Милано.
В миналото кулата също е била осветявана - например на 14 ноември 2015 г. с цветовете на френското знаме, за да се почетат жертвите на атентатите в Париж.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Тарантино се отказа да снима филма The Movie Critic - последен за кариерата му
Интересни факти за зодията ви
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!

Напишете дума/думи за търсене