"GE Healthcare" ще си сътрудничи с китайски фирми

Американският конгломерат „GE Healthcare" подписа меморандум за разбирателство за стратегическо партньорство в Шанхай, с което покани пет китайски фирми да се присъединят към интелигентната им здравна платформа „Edison". Съгласно споразумението, „GE Healthcare" ще си сътрудничи с доставчици на софтуер при разработването на приложенията на платформата за Китай, съобщава "Радио Китай".

Главният директор на дигиталния отдел на американския конгломерат Амит Фаднис каза, че разрастващите се цифрови здравни услуги в Китай изискват локализирането на здравни продукти и системи. Според вицепрезидента на „YITU Technology", един от петимата партньори, интеграцията ще обнови приложенията, за да са в полза на здравните нужди на хората. Главният директор на отдела за иновации на „GE Healthcare" в Китай Дай Ин заяви, че потенциалът на китайския пазар е огромен и американската компания ще си сътрудничи с повече местни фирми.

Прогнозите на отдела за интелигентно здравеопазване на Китайската академия за информационни и комуникационни технологии са китайските инвестиции в сектора на дигиталното здравеопазване да достигнат 88 милиарда юана (около 12,4 милиарда щатски долара) през 2019 г.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене