Раздават награди за топ снимка с чадърите на Самоводската чаршия

Чадърите на Самоводската чаршия се превърнаха в хит

Ако сте един от хилядите жители и гости на Велико Търново, които през дългия уикенд си правиха селфи с пъстроцветните чадъри, занаятчии, улични артисти на Самоводската чаршия, може да се включите във фотоконкурс с награди.

Общинската туристическа агенция “Царевград Търнов” го обяви за снимки от колоритния есенен празник Нощ на Самовоската чаршия и Фестивал на занаятите.

Всеки участник в конкурса има пълната свобода да представи атмосферата на Улицата на занаятите във Велико Търново по време на фестивала, който приключва днес. Фотографите трябва да „уловят“ в кадър автентична архитектура, майсторите -занаятчии, които работят в своите ателиета, уличните артисти, вечерните концерти, изложението на занаяти, духът и магията, които притежава Самоводската чаршия. Всеки автор може да участва максимум с 5 снимки, които трябва да изпрати до 30 септември, включително, на [email protected], казват организаторите.

Фотографиите трябва да се в дигитален формат JPEG, като големината на изображението трябва да бъде минимум 2 000 пиксела по дългата страна. Не се допускат фотоколажи, както и снимки, които са грубо ретуширани дигитално или съдържат допълнително прибавени надписи и графики, уточняват от екипа на турагенцията.

Всички изпратени и допуснати за участие във фотоконкурса снимки ще бъдат публикувани в специален албум на страницата на събитието във фейсбук.

Победителите в конкурса ще бъдат определени от 3-членно жури и ще получат награди от Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“ и от майсторите-занаятчии на Самоводската чаршия. Специална награда ще бъде присъдена и на снимката, спечелила най-много харесвания във Фейсбук до 10 октомври.

Нощта на Самоводската чаршия и Фестивалът на занаятите съчетаят минало и настояще в занаятите, традициите, музиката и съвременното изкуство. В изложението на занаяти се включиха над 60 творци от цялата страна. Хиляди гости наблюдаваха изпълнения на улични артисти и музиканти, различни пърформанси, интерактивни игри, детски забавления и представления на фона на уникалната архитектура и автентичната обстановка на Старо Търново. По време на фестивала имаше демонстрации и открити уроци в ателиетата на майсторите на чаршията.

Допълнителен колорит и настроение на събитието  внесоха 300 разноцветни чадъра и множество лампички , разположени над Улицата на занаятите и площада на Самоводката чаршия. В деня на независимостта дори булка избра забележителния декор за сватбена фотосесия.

Празникът на Самоводката чаршия е вдъхновен от инициативата Европейска нощ на музеите и се организира за девети път от Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“ и община Велико Търново

Фестът на занаятите събра хиляди посетители
Фестът на занаятите събра хиляди посетители
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене