Кейт Мидълтън с шапката, която принцеса Даяна също носила в Пакистан (Снимки)

Херцогинята на Кеймридж Кейт Мидълтън отдаде почит към покойната си свекърва принцеса Даяна. Тя се появи с традиционната читралска шапка, която е носила принцесата в Пакистан преди трийсеттина години.

Уилям и Кейт пристигнаха с хеликоптер в покрайнините на пакистанския град Читрал, облечени в традиционни облекла. Посещението им в подножието на Хималаите е част от кралската им обиколка в азиатската страна.

Двойката следва стъпките на Даяна -  те посещават същите места, на които се е отбивала и майката на принца по време на своето запомнящо пътуване до страната през 1991 г.

На херцозите бе подарена и книга, репрезентираща присъствието на Даяна в страната.

Читралските традиционни шапки обикновено се носят от мъже, на бе дадена и на Кейт заради специалния й статут. На херцогинята бе подарен и шал, а заедно със съпруга й носеха й традиционни бродирани наметала. Същата читралска шапка получава и принцеса Даяна през 1991 г.

Херцозите на Кеймбридж се отбиха в Читрал и отбелязаха последиците от климатичните промени, след като станаха свидетели на топене на един от ледниците.

Уилям и Кейт пристигнаха в Пакистан в понеделник вечерта. Обиколката им ще продължи до петък, когато ще отлетят обратно за Острова. Вчера двойката се срещна с ученички, с президента и с премиера на страната. Вечерта херцозите присъстваха на прием в тяхна чест, на който отново носиха традиционни облекла.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Списание "Тайм" обяви списъка си за най-влиятелните личности на 2024 г. (Снимки)
Какъв е бил сексът преди 200 години?
3 типа жени, които мъжете никога не изоставят
Рапърът Нели и Ашанти са в очакване на първото си дете (Видео)
Най-неустоимите тв доктори

Напишете дума/думи за търсене