Ники Илиев свит в багажник на кола режисира Орлин Павлов и Сашо Кадиев

Актьорите от филма Башар Рахал, Диляна Попова, Ники Илиев, Александър Кадиев, Райна Караянева, Искра Донова и Орлин Павлов на премиерата му в Пловдив във вторник вечерта

Много дълги реплики сте ми дали, казал Стефан Данаилов, когато видял сценария на “Завръщане”

“Всяка сцена с кола съм я режисирал от багажника. Бях там с една радиостанция и говорех с всички”, разказа Ники Илиев на премиерата на новия си филм “Завръщане”.

Специално участие във филма има Стефан Данаилов, който играе дядо на Ники Илиев и Башар Рахал. Преди да приеме ролята, казва: “Много реплики сте ми дали!”. После обаче се увлича, отива с брилянтно научен диалог и след снимки възкликва: “Аз май малко несериозно подходих отначало”.

Основното действие се развива в Пловдив около стара къща - паметник на културата, която ще бъде съборена, за да се построи хотел. Но екипът ползва не една, а цели три къщи за снимките. Външните снимки са в двора на една, а вътрешните - в стаите и коридора на други две къщи. “Ползвахме и три Диляни”, пошегува се Башар Рахал за снимките с Диляна Попова, която също участва в “Завръщане”. В гръб е една актриса, а за близки кадри на ръце и крака - друга, каза през смях актьорът, който е и един от продуцентите на лентата.

“Първоначалната идея беше да снимаме в моята вила в село Лесичарка до Габрово. Там имам много красива градина с цветя, но попаднахме случайно на къща в Пловдив, която харесахме”, разказа Рахал. “Снимахме през юни, юли и малко от август, а монтажът беше два месеца”, добави Ники Илиев.

В началото на лентата участват 6 деца, които играят главните актьори като 12-годишни. Детето, което влиза в ролята на малкия Александър Кадиев, е племенникът на Башар Рахал - Матю. “Направихме кастинг през социалните мрежи. Много родители ни изпратиха видеа с монолози на децата си”, разказа Ники Илиев. Един от малките актьори дори е дошъл специално от Англия за снимките на филма.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Подкаст: Нели Хаджийска: Благодарна съм на "старата" Нели, без нея нямаше да стигна до тук
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници

Напишете дума/думи за търсене