Ето го първото електрическо Volvo

Бъдещите клиенти на Volvo ще трябва да отговорят на един основен въпрос: искате ли новото ви Volvo да бъде с кабел за зареждане или без? Volvo Cars представи XC40 Recharge, първият изцяло електрически автомобил на компанията и първият модел от най-новата концепция за автомобили Recharge.

XC40 Recharge, базиран на многократно награждавания и най-продаван компактен SUV XC40, е първият от семейството изцяло електрически Volvo автомобил. Представянето на модела е истински ключов момент за Volvo Cars: първият електромобил на компанията и първият Volvo автомобил с чисто нова инфотейнмънт система, задвижвана от операционната система Android на Google.

През следващите пет години Volvo Cars ще пуска изцяло електрически автомобил всяка година. Стремежът на компанията е 50% от световните продажби до 2025 г. да бъдат от изцяло електрическите автомобили, а останалите от хибриди. Recharge ще бъде всеобхватното име за всички електрически и хибридни Volvo автомобили.

От началото на 2020 г. клиентите, влизащи в уебсайта на Volvo Cars, ще бъдат питани дали искат автомобил Volvo Recharge или не. За допълнително стимулиране потребителите да изберат електрически автомобил, всеки нов хибриден модел на Volvo Recharge ще има право на безплатно електричество за една година.

„Няколко пъти вече сме споделяли, че за Volvo Cars бъдещето е електрическо.“, каза Хакан Самуелсон, изпълнителен директор на компанията. „Сега предприемаме важна стъпка в тази посока, а именно, представянето на нашето изцяло електрическо Volvo XC40 и новата линия автомобили Recharge.“

Volvo XC40 Recharge е всичко, което клиентите очакват от шведския премиум бранд. Електромобилът разполага с най-модерния изцяло електрически задвижващ механизъм на всички колела, който предлага обхват от над 400 км с едно зареждане и мощност от 408 к.с.. При система за бързо зареждане батерията има възможността да се зареди до 80% само за 40 минути.

Инфотейнмънт системата с Android е напълно интегрирана с Volvo On Call. Чрез тази платформа водачите на Plug-in хибридни автомобили могат да проследят колко време прекарват в режим на електрическо шофиране.

За да отговори на очаквания ръст на търсенето на своите Recharge автомобили, Volvo Cars ще утрои производствения капацитет на електрифицираните автомобили и от следващата година клиентите ще могат да се възползват от опцията Designer’s choice, с потенциал за драстично намаляване на сроковете за доставка. Стремежите на Volvo Cars са 20% от общите продажби през 2020 г. да бъдат именно от Plug-in хибридни автомобили.

Volvo Cars е единственият производител на автомобили, който предлага вариант за Plug-in при всеки модел от своята гама - от компактния XC40 през автомобилите от серия 60 до флагмана на компанията - Volvo XC90.

XC40 Recharge и автомобилната линия Recharge са ясно доказателство за амбициозния нов план за действие на компанията. Той представя конкретни действия в съответствие с Парижкото споразумение за климата и амбицията на Volvo Cars да се превърне в компания с устойчиво развитие по отношение на климата до 2040 г.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене