20 г. след първата им среща жената на Зико пак получава цветя

Тя е много красива, веднага я харесах, казва областният управител и кандидат за кмет на Пловдив Здравко Димитров

Меглена има магазини за очила, обича да кара колело и да ходи за гъби

“Тя е много красива жена, бях привлечен веднага от нея”, казва за жената до себе си областният управител и кандидат за кмет на Пловдив Здравко Димитров. Прекрасна майка е, съпруга и домакиня”, твърди Зико.

Жена му Меглена и дъщерите Рая и Мария са плътно зад него в предизборната му кампания. Той признава, че грижите за 11-годишната Рая сега изцяло е поела жена му, тъй като той непрекъснато е на срещи с избиратели.

Меглена успява да се грижи еднакво добре за малката Рая, за дома и

успешно да върти

трите оптики,

на които е собственик. Завършила е психология в Пловдивския университет и очна оптика в София.

Здравко Димитров твърди, че продължава да изпитва същото възхищение към нея, както при първата им среща преди 20 г. Меглена също си спомня с подробности тази първа среща. Запознали се в оптиката, където работела. Тогава Здравко Димитров влязъл за очен преглед. После започнал да ѝ изпраща цветя.

“В началото мислех, че е анонимен обожател, не бях забелязала визитката. По-късно пихме заедно кафе”, обяснява половинката на Зико. Обикнала го заради неговата честност, коректност и добрина.

“У него няма злоба. Щедър и открит човек е. Винаги е готов да откликне и да помогне”, посочва Меглена. И досега продължавал да ѝ подарява цветя.

Винаги когато отивал

на пазар, се връщал

с букет

Към двете си дъщери Здравко е нежен, много се радва на успехите им и проявява разбиране към проблемите им, разкрива Меглена. Обичал да пазарува с Рая в големите детски вериги. Много рядко отказвал нещо на малката чаровница, петокласничка в хуманитарната гимназия в Пловдив. По-голямата им дъщеря Мария е на 29 г. Завършила е бизнес администрация във Висшето франкофонкско училище към University of Nantes. Допълнително е специализирала дигитален маркетинг в DigitalPRO при едни от най-добрите ни маркетолизи - братя Запорожанови. В момента работи като застрахователен брокер и помага активно на баща си в кампанията.

“В семейството аз

съм лошото ченге,

той - доброто

Но когато Рая се е провинила в нещо, не ѝ спестява наказания - ограничения за телефон и телевизия. За нея най-тежкото наказание е да не ходи на конна езда. Рая има респект към баща си”, посочва Меглена.

Четиримата обичат да вечерят заедно вкъщи. “Здравко прави вкусен хемендекс, сирене под капак и чудесни спагети”, хвали го жена му. През уикендите отиват на вилата в с. Бойково, правят си походи из гората. Меглена бере три вида гъби - манатарка, пачи крак и сърнела. Научила се да ги разпознава от техен съсед в Бойково. За гъбите Зико се доверявал изцяло на жена си.

На нея разчитал и при избора на дрехи. “Тъй като е висок 1,98 м, трудно намира в магазините костюми, ризи и панталони. Но ако нещо му стане, взема по няколко бройки, да има за резерва”, смее се съпругата му. Зико носел обувки №48-49, каквито изключително рядко може да се открият в търговската мрежа. Затова си поръчвал при свой приятел с обувна фирма.

Меглена признава, че е много взискателна към външния му вид и

го е връщала от

вратата, когато

дрехите му

не са в тон

Тя самата винаги се облича изискано от български фирми. Залага и на родна козметика на природна основа.

Казва, че дължи стройната си фигура не на изтощителни диети и тренировки, а на ген. Щастлива е, че е така, защото обича да си хапва и не ѝ се налага да се ограничава. Но поддържа форма с каране на колело.

Меглена споделя, че много обича да пътува заедно със съпруга си, защото тогава се откъсват от ангажиментите си и могат да се насладят пълноценно на почивката си.

Признава, че постоянно е недоспала, тъй като до късно е с книга в ръка. Също като жена си и Здравко Димитров обича да чете. Най-голямото му хоби обаче са стенните часовници, има голяма колекция.

“Обичам да слушам

звука от

преместването

на стрелките

Мога да разпозная всеки един от часовниците си по шума от механизмите”, обяснява Зико. Според него най-интересният експонат в сбирката му е часовник за яхта, който показвал точно време независимо от наклона на плавателния съд при вълнение.

“Ако пловдивчани го изберат за кмет, ще му остава все по-малко време за свободни занимания. Но това е неговият избор и аз го подкрепям. Убедена съм, че ще е добър градоначалник, защото е честен и открит”, казва Меглена.

Според нея тези качества той дължи и на вярата си. Пловдивският митрополит Николай, който е в най-близкото обкръжение на Здравко Димитров, го благослови на старта на кампанията му и му даде напътствия - да гледа на властта като на отговорност към хората.

Лексикон:

Меглена Димитрова за Здравко:

1. Какво е любимото ядене на вашата половинка?

- Мусака, таратор, бамя.

2. Кой е любимият му цвят?

- Тъмносин.

3. Какъв е размерът на дрехите му?

- XXXL.

4. Любимата му напитка?

- Сутрин задължително пие кафе и фреш.

5. Какво чете в момента?

- Обича да чете биографии, последно четеше Илън Мъск, но сега няма време.

6. Какъв е последният подарък, който сте му правили?

- Бизнесчанта, която става и за ръчен багаж.

7. За какво го лъжете?

- Не го лъжа, може да премълча нещо за малката дъщеря, но за кратко.

8. Колко пари държи в портфейла си?

- Гледа да има около 300 лева.

9. За какво се карате?

- Не се караме.

10. Кой глези децата?

- Той.

11. Какво не би гледал по телевизията?

- Индийски сериал.

12. С кого споделя той?

- С мен и с най-близките си приятели.

Здравко Димитров за Меглена:

1. Какво е любимото ядене на вашата половинка?

- Сладолед.

2. Кой е любимият ѝ цвят?

- Всички цветове ѝ отиват, но предпочита бял.

3. Какъв е размерът на дрехите ѝ?

- XS

4. Любимата ѝ напитка?

- Бяло вино, розе с ягода или малина.

5. Какво чете в момента?

- Чете много, понякога по три книги наведнъж, не знам кои са в момента

6. Какъв е последният подарък, който сте ѝ правили?

- Елегантна дамска чанта.

7. За какво я лъжете?

- Не я лъжа.

8. Колко пари държи тя в портфейла си?

- Нямам представа.

9. За какво се карате?

- Не се караме, понякога спорим.

10. Кой глези децата?

- Признавам - аз повече.

11. Какво не би гледала по телевизията?

- Глупав филм.

12. С кого споделя тя?

- С мен, а когато ѝ е много трудно - с майка си, двете имат много силна връзка.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене