Самоков е №1 за Валентин Милушев и никога не го е напускал

Валентин Милушев разказва на министър Красен Кралев за футболния турнир, който организира в  с. Говедарци.

Формулата за успеха на града е спорт, туризъм и технологии

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Самоков Валентин Милушев е типичен представител на града. Слага ските още преди да започне да ходи.

“Първото ми състезание бе в детската градина”, спомня си 53-годишният депутат. Започва с Димитър Марков, но като треньор му помага най-много Михаил Попангелов, чичото на най-добрия ни алпиец Петър Попангелов.

“Целият ми род сме скиори. Брат ми Петър Милушев е от поколението на Пепи. Съпругата му Катя Ахчийска също бе сред най-добрите в България. Съпругата ми Моника също караше. Синът ми Валентин, който носи моето име, стигна до националния отбор”, обяснява Милушев.

В кариерата си Милушев стига дори до “Б” националния отбор в ските.

“Карах заедно със Стефан Шаламанов, Любомир Попов, Боби Димитрачков и още куп други големи имена в историята на нашия любим спорт”, обяснява Милушев.

За него Самоков си остава №1 за живеене. Връща се в града, след като завършва ВИФ “Георги Димитров”, сега НСА, и не го е напускал. Всъщност е бил в София единствено по време на военната си служба, която изкарва в ЦСКА и докато е студент.

Най-много се радва, че в града вече се работи по инфраструктурата. “Две години и половина работя по този проблем. Цяла група хора сме. Радвам се, че

обещах единствено да

тръгне ремонтът на

пътя за Дупница и той

вече се строи

Но има още какво да се желае, за да може да привлечем повече туристи”, обяснява Валентин Милушев.

“Много съм доволен и от програмата за саниране, където имахме доста добри резултати”, отбелязва той.

Според него формулата за успеха на Самоков е много проста - спорт, туризъм и високи технологии. “Имаме възможност да привлечем сериозни инвестиции, за да могат младите хора да има какво да работят и да останат в града”, обяснява Милушев.

Отскоро депутатът

е горд дядо на Моника,

която носи името на баба си. Двамата със съпругата му имат три деца - Мариола, Валентин и Дария. Малката Моника е дъщеря на Мариола.

“Всичко се промени, откакто тя се появи на бял свят”, признава гордият дядо.

Иначе цял живот е бил частник. Започва със собствена фирма, която произвежда сладолед, а паралелно с това работи и като шофьор.

Първата му фирма се казва “Лиона 66” и стартира през 1991 г. 7 години по-късно се появяват “Албена ЕВ” и “Албена Спорт 2000” ООД. В последната все още има участие. Тя има обекти на Боровец и в Приморско в бившия младежки център.

Освен семейството и ските има още две големи “слабости”.

Първата са моторите. Все пак в Самоков е една от най-добрите писти в света за мотокрос “Ридо”.

“Дълги години бях

председател на

мотоклуба в града

Тук са идвали най-добрите състезатели на света и това не трябва да се забравя. Надявам се отново да се върнат. Защото трасето ни е невероятно”, обяснява Валентин Милушев.

Футболните страсти също не са му чужди. През септември бе организиран турнир в Говедарци под наслов “Да върнем интригата в Искровете”. Участваха домакините, Маджаре, Мала църква и Бели Искър. Турнирът бе част и от инициативата “Европейска седмица на спорта”.

Втората “слабост” е ловът

“Няма по-добър начин човек да се разтовари с приятели. Зареждаш се”, допълва Милушев. И се гордее с отстрелян глиган, който тежал най-малко 250 килограма. “Беше рекорд на общината”, допълва народният представител.

През 2006 г. заедно с Димитър Сичанов първо създават сдружение, а след това и ГЕРБ в Самоков.

Два мандата и половина е бил общински съветник, като през 2017 г. влиза и в Народното събрание.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Най-неустоимите тв доктори
Тарантино се отказа да снима филма The Movie Critic - последен за кариерата му
Интересни факти за зодията ви
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?

Напишете дума/думи за търсене