Дарина ще гласува за кмета на Горна Оряховица, ако изпълни 3 нейни желания

Жената до мен ми дава стабилност и увереност да тръгна към трети мандат, казва Добромир Добрев

Една делова жена, която винаги е готова да помогне с точната си преценка за хората, стои до кмета на Горна Оряховица Добромир Добрев. Тя обаче не обича публичността и рядко го придружава по събития. Затова пък редом с Добрев са двете им деца - Йоана, на 13 г., и Калоян - на 9. А кметът не пропуска да благодари на жената до себе си.

Децата и Добромир са приоритет за Дарина Узунова, инженер по електроника и телекомуникации и началник на пощата в Горна Оряховица. Тя впечатлява не само с огромните си зелени очи, но и със способността си да гори във всякакви добри каузи, без да се афишира.

“Помагам, защото се чувствам полезна, и това ме прави много щастлива. В този смисъл

всеки ден съм

щастлива”,

споделя тя. В последните 8 г., докато Добрев решава общинските дела, съумява да балансира между домакинството, което сама поддържа, възпитанието на децата, работата.

“И за кметските ризи, и за всичко съм аз. Не ми е било трудно, всяко предизвикателство го приемам и го преминавам. Обаче с децата не е така. Има моменти, в които наистина се е усещала липсата му като баща”, признава Дарина.

Затова кметът на Горна Оряховица казва, че тя му дава стабилност и увереност да тръгне към трети мандат. Доверява се на безпогрешната ѝ преценка, когато трябва да вземе много важно решение.

“Аз съм пряма и досега винаги се е вслушвал, защото като цяло имам точна интуиция”, казва тя. Уточнява, че никога не се е месила до момента, в който Добромир не ѝ поиска съвет.

“Когато видя някаква нередност в града, му звъня. Например,

като видях, че

светофарите до

пазара не работят,

веднага му се

обадих”,

казва Дарина.

В града знаят, че най-прекият път проблемът им да стигне до кмета е да го адресират до Дарина Узунова. Всеки ден на гишето на пощата се появява някой с молба за помощ.

“Най-често са ме търсили да помагам за социалната кухня, защото там има някои критерии, които по мое лично мнение не са много коректни. Точно хората, които имат най-много нужда, нямат физическата възможност да отидат да се запишат”, убедена е Дарина. Казва, че се застъпва само за хора, за които си заслужава.

Дарина има опит в изборни кампании и казва, че

политиката винаги

ѝ е била интересна

Преди да поеме управлението на пощата, работи като журналист в местна медия и е пиар на предишния кмет от ГЕРБ Йордан Михтиев.

“Когато избраха Добромир за кмет, аз вече нямах място в общината”, разказва тя. Понеже е завършила телекомуникации, а тогава се пенсионирала шефката на пощата, кандидатствала и я одобрили. Девета година работи редом до служителките, където има нужда от помощ.

“Разбрах, че не мога да стоя на бюро. Трябват ми общуване и контакт. А в “Колетно” например е хубаво, защото хората пращат любов - всеки гласи колет за детето в чужбина, като дойдат празници. Удоволствие е, когато видиш щастието на тези хора, защото си им спестил няколко грама, за да не минем в друга ценова категория”, разказва тя.

С Добромир Добрев са заедно от 14 г. и той признава, че е най-щастлив в откраднатите мигове, когато могат да са заедно цялото семейство. Малцина знаят, че те всъщност са

се преоткрили 23 г.

след първата

целувка в детската

градина

на нейния рожден ден. Снимката стои в стария албум на Дарина, но тя не помнела кое е момчето.

“Офисът на кабелната телевизия, в която работех, беше до заведението, на което Добромир беше управител. Видяхме се, припомнихме си, че сме учили заедно, и от дума на дума аз казах, че има едно момче, което ме е целунало в детската градина. Оказа се, че е той”, смее се Дарина. Нямат брак. “В крайна сметка брачното свидетелство не е критерий двама влюбени да бъдат заедно”, смятат и двамата.

Обичат да релаксират в планината, децата карат ски. “В колата се събираме и четиримата на много малко пространство. Пеем, смеем се”, усмихва се жената до Добрев.

Двамата искат от Йоана и Калоян да учат, защото чрез образованието ще имат възможност и свобода да избират с какво да се занимават.

Дарина е съмишленик на всякакви благотворителни инициативи. Обича да прави сладки и заедно с малките произвеждат по 200 за различни училищни разпродажби.

И понеже тя е човекът, който не спестява критика на кмета на Горна Оряховица, му е поставила 3 условия, за да гласува за него. Иска нови критерии за социалния патронаж и за финансирането на спортните клубове и нова зала, за да спортуват децата на Горна Оряховица.

Лексикон:

Дарина Узунова за Добромир:

1. Какво е любимото ядене на вашата половинка?

- Обича добре приготвена храна.

2. Кой е любимия му цвят?

- Синьо.

3. Какъв е размерът на дрехите му?

- Голям.

4. Любимата му напитка?

- Уиски и кока-кола.

5. Какво чете в момента?

- Предизборни книжки.

6. Какъв е последният подарък, който сте му направили?

- Халат за баня.

7. За какво го лъжете?

- За нищо. Винаги съм била безкрайно откровена.

8. Колко пари държи в портфейла си?

- Различно, като тръгнем на почивка, са повече, достатъчно, за да изкара един ден.

9. За какво се карате?

- Най-често за работа.

10. Кой глези децата?

- Аз, макар да играя ролята на лошия родител.

11. Какво не би гледал по телевизията?

- Детски филмчета, мрази анимация.

12. С кого споделя той?

- С мен.

Добромир Добрев за Дарина:

1. Какво е любимото ядене на вашата половинка?

- Месо.

2. Кой е любимият ѝ цвят?

- Жълто.

3. Какъв е размерът на дрехите ѝ?

- 46-48.

4. Любимата ѝ напитка?

- Вода.

5. Какво чете в момента?

- “Хрониките на Амбър”.

6. Какъв е последният подарък, който сте ѝ направили?

- Колаж със семейни снимки и надпис “Обичаме те”.

7. За какво я лъжете?

- Дребни лъжи.

8. Колко пари държи в портфейла си?

- Аз никога не знам.

9. За какво се карате?

- Спорим за различни неща, но не е кавга.

10. Кой глези децата?

- Тя.

11. Какво не би гледала по телевизията?

- Глупави сладникави филми и филми на ужасите.

12. С кого споделя тя?

- С дъщеря ни Йоана.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Когато обичаме и мразим партньора си едновременно
Най-странните фетиши в секса
Котките наистина ли пазят от лоша енергия?
Неочаквано 93-годишният Клинт Истууд се появи на публично събитие (Видео, снимки)
5 храни, които повдигат настроението, според науката

Напишете дума/думи за търсене