Звездите на балета Кирсанова и Василиев: Трупата ви е прекрасна

“Прекрасна е трупата ви, надяваме се скоро пак да гостуваме.” Това казаха пред „24 часа“ двете звезди на световния балет Екатерина Кирсанова и Иван Василиев след спектакъл на “Дон Кихот”, който взриви от възторг препълнената зала на Софийската опера и балет в събота вечерта. По време на спектакъла се наложи диригентът Павел Клиничев да вдига високо ръка с палката, за да се вижда как отмерва темпото, тъй като по време на фуетето на Кирсанова публиката заглушаваше с ръкопляскания музиката.

Кирсанова в момента е една от най-големите звезди на трупата на Болшой театър, изключително прецизна и технична, но в същото време изглеждаща женствена и крехка.

Василиев, който е златен медалист от Варненския балетен конкурс, наскоро напусна трупата в Москва, за да се превърне в най-пътуващия балетист в света.

Откъси от съвместното изпълнение на Кирсанова и Василиев на части от „Дон Кихот“ са в момента едни от най-гледаните балетни клипове в ютюб, вероятно затова билетите за съботното представление бяха разпродадени още в края на лятото, независимо, че цените им бяха 5 пъти над обичайните за София.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене