41 години Мина пее, без да се показва пред хора и публика

Певицата по време на концерт  СНИМКИ: УИКИПЕДИЯ И ФЕЙСБУК

Кралицата на италианската музика е най-богатата певица на Апенините

Какво означава на върха на славата да се оттеглиш завинаги не само от светлината на прожекторите, а и от хорските очи? Именно това реши да направи преди 41 години Мина, най-известната италианска певица за всички времена. Спомнете си песни като “Гранде, гранде, гранде”, “Пароле, пароле”, “Амор мио”.

Мина се скри от целия свят след последния си концерт на 23 август 1978 г.

Оттегли се в Лугано,

Швейцария, и никога

повече не се появи

не само пред публика, а и изобщо пред хора, никой повече не чу нейно интервю. Може би именно затова нейното име все още е обгърнато в мистерия и блясък и тя продължава да бъде смятана и днес за мит в италианската eстрадна музика. И днес тя е точно толкова обичана и известна, колкото и преди половин век, когато почти не слизаше от екрана на телевизия РАИ.

За милиони по света Мина днес е единствено невероятен глас, но без лице, още повече че през последните години записа няколко албума, включително и с Адриано Челентано. От 1978 г., когато скри лицето си, Мина е издала досега 40-ина албума. 

Мина пее с Челентано.
Мина пее с Челентано.

Едва тези дни ликът на певицата излезе на бял свят. Това стана, след като дъщерята на Мина - Бенедета Мацини, публикува в профила си в инстаграм снимка на майка си в домашна обстановка, но в сумрак, където се виждат само тилът на певицата, червените ѝ коси, големите очила. Тя е седнала на бял диван и гледа телевизия, а на масичката пред нея е пълно с книги. До нея има млад мъж, който също гледа телевизия. “Майка и гаджето ми гледат видео на венецуелски рапър.” Този

кадър в гръб на

певицата и думите

на дъщерята

развълнуваха

милионите фенове

на звездата, които през последните 41 г. не бяха виждали нейна снимка.

Мина Анна Мацини, както е истинското ѝ име, се ражда в Бусто Арсицио през 1940 г. През дългата си и бляскава кариера на певица е в състояние да интерпретира всички възможни музикални жанрове, включително и опера. Мина е записала над 1500 песни и е продала над 150 млн. диска по света. По-богат от музиката си в Италия е само Адриано Челентано. 

Мина е първата италианска певица, показала се с минипола.
Мина е първата италианска певица, показала се с минипола.

Мина живее в Лугано, Швейцария, от 1966 г., но едва през 1989 г. получава швейцарско гражданство. Въпреки че не се показва пред никого, продължава да издава албуми. През 2016 г. например излезе “Най-доброто от Мина и Челентано”, който беше предшестван от сингъла “Обичай ме, обичай ме” (“Амами, амами”) със сътрудничеството на Адриано Челентано. Той беше нещо като втора версия на

хитовия през

1998 г. албум

“Мина Челентано”

На фестивала в Сан Ремо Мина не се вясва от 1961 г. През 2017 г. обаче тя се върна “виртуално” на него – това стана благодарение на промоционалните видеоклипове на италианска телефонна компания, в която Мина пее кавър на песента All Night на Паров Стелар.

Милиони почитатели на певицата продължават да се питат защо тя избра уединението, избягвайки какъвто и да е пряк контакт с публиката? Защо взе това решение след последния си концерт във Версилия през 1978 г.?

Тя се “показа” единствено в едно видео преди трийсетина години зад големи тъмни очила. През 2001 г. бяха пуснати и няколко снимки на певицата по време на записи. Много са слуховете около мотивите на избора ѝ. Един от тях твърди, че е заради

проблем с теглото -

то се превърна в

нещо като комплекс

за певицата

Мина е висока 175 см.

Други слухове твърдят, че тя не понасяла повече публиката и пресата, които не я оставяли на спокойствие и не ѝ позволявали никакъв личен живот. Трети пък твърдят, че скриването на Мина зад завесата е най-дългата и добре успяла маркетингова операция, пусната в действие. Благодарение на това Мина остана мит.

Тигрицата от Кремона, както наричат Мина, има син Масимилиано, на 56 г., който е композитор, певец и тв водещ.

Със сина си Масимилиано като малък
Със сина си Масимилиано като малък
Има и 47-годишна дъщеря Бенедета, която се роди, след като Мина се раздели с тогавашния си мъж. Бащата на Бенедета почина в САЩ, след като го блъсна кола. Дъщерята е бивш модел, актриса, тв водеща. Мина е

имала няколко

големи любови

В Италия още се помни скандалната връзка на певицата с актьора Корадо Пани. Двамата се запознават и влюбват през 1962 г., когато са известни и обичани от публиката. Проблемът е обаче, че по онова време Пани е женен, а през онези години в Италия все още не е разрешен разводът. Когато въпреки това Мина и Пани се събират и заживяват под един покрив, това се смята за истински скандал. Затова телевизия РАИ спира да я показва където и да било.

С голямата си любов Корадо Пани
С голямата си любов Корадо Пани
 

За сметка на това папараците я преследват навсякъде. Кулминацията на скандала е обаче през 1963 г., когато се ражда незаконният син на Мина Масимилиано. По-късно Мина и Пани се разделят заради несъвместимите си характери и егоизъм. Мина заживява по-късно с композитора Аугусто Мартели. През 1970 г. обаче се влюбва в журналиста Вирджилио Кроко, с когото се запознава на свой концерт. И този път връзката на певицата залязва по същите причини, както и в случая с Пани.

Мина и Аугусто на практика вече са разделени, когато през 1971 г. в Милано се ражда дъщеря им Бенедета.

Певицата живее три години и с друга своя любов – неаполитанския музикален издател Алфредо Черути. От 2006 г. е

омъжена за

сърдечния хирург

Еудженио Куаини,

с когото живее в Лугано. Мина е баба и на две внучета от сина си Масимилиано.

Мина на фестивала в Сан Ремо през 1960 г.
Мина на фестивала в Сан Ремо през 1960 г.

Певицата никога не е обичала славата. Още през 1963 г. в интервю за Ориана Фалачи певицата заяви: “Никога не съм търсила успеха, не съм се борила, за да го достигна, и затова никога не съм го ценяла. На една определена възраст така, както на някои им пораства брада, мен ме сполетя успехът”.

Мина се скрива от погледите преди 41 години.
Мина се скрива от погледите преди 41 години.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Най-неустоимите тв доктори
Тарантино се отказа да снима филма The Movie Critic - последен за кариерата му
Интересни факти за зодията ви
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?

Напишете дума/думи за търсене