Дженифър Анистън разкри тайните на хубавата си кожа

Дженифър Анистън СНИМКА: Ройтерс

Актрисата от "Приятели", която по-рано тази година отпразнува своя 50-ти рожден ден, е позната със своята безупречна кожа и неувяхваща красота. И макар да е благодарна на родителите си за добрите си гени, тя знае, че човек трябва да поддържа това, което има.

"Наследила съм хубавата кожа на баща ми. Но ако можех, бих посъветвала по-младото си "аз" да не приема този факт за даденост, всичко има срок на годност. Необходимо е човек да се поддържа", казва Дженифър пред "Los Angeles Times".

Анистън не крие, че е обсебена от грижата за кожата си и препоръчва най-новия тренд, завладяващ постепенно пазара - пробиотичната козметика, която се базира изцяло на натурални и естествени продукти, предава life.dir.bg.

"Запленена съм от темата. Нашият НАД (съкратеното наименование на коензима никотинамид аденин диннуклеотид) с времето започва да намалява. Когато този процес започне, това се отразява и на външния ни вид - гените ни "се изключват" и ние започваме да стареем", обяснява тя пред изданието.

Друга нейна слабост са маските за лице.

"Обичам ги и използвам най-различни видове. Това е като тренировките, препоръчително е да правим всякакви упражнения, нали?", споделя тя.

По думите ѝ овлажняващият лосион за тяло също е от ключово значение. Тя лично използва този на марката "Aveeno", който според нея е най-подходящият за кожата ѝ.

"Това беше марката на първия ми лосион, който ми беше подарък от майка ми. Аз съм човек на навика и когато се изнесох от дома, не се отказах от него и до днес има място в банята ми. Толкова го харесвам, че чак държа един в колата си. Използвам го винаги след като си взема душ", казва красавицата.

Звездата предупреждава, че човек не трябва да се подлага на бързи диети.

"Вярвам, че консумацията на захар и вредна храна се отразява на лицето и тялото ни. Здравословното хранене е начин на живот и не мисля, че спазвайки го, се лишавам от нещо. Тялото ни е като растение, ако се грижиш за него - то ще разцъфне", обяснява актрисата.

Тя съветва още, че всеки трябва да намери подходящата тренировка за себе си, която ще покачи нивата му на енергия, както и да отделя време за медитация.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене