Илияна Йотова откри изложба с фотографии и детски рисунки от фонда на "Знаме на мира" (Снимки)

Илияна Йотова и Жени Живкова СНИМКИ: Десислава Кулелиева

Вицепрезидентът Илияна Йотова откри в София изложба с фотографии и детски рисунки от фонда на международната асамблея "Знаме на мира". Изложбата е посветена на 40-годишнината от организирането на първата асамблея, а вицепрезидентът е патрон на юбилейните чествания. Това съобщи прессекретариатът на държавния глава.

"Международната асамблея "Знаме на мира" имаше висока цел - бъдещето на децата. За да имат бъдеще, трябва да живеят в мир", е казала в приветствието си Илияна Йотова и е подчертала, че въпросът за мира и сигурността е по-актуален отвсякога. Вицепрезидентът е цитирала данни, според които едно от десет деца по света живее в конфликтен регион, едно от двеста деца е бежанец. Само за 2018 г. около 13 хиляди деца са дошли в Европа без родители, близо 15 хиляди са разселени в ЕС, 30 хиляди деца са дошли в Италия, България, Испания и Гърция. "Вместо мечти, детство, игри и приятелство - децата живеят в свят на войни, бедност, заличено бъдеще", е изтъкнала вицепрезидентът Йотова.

"Тази изложба е по-ценна от всеки един архив, защото тя показва света отпреди 40 години през погледа на тогавашните деца. От българската столица София с творчеството си, те изпращаха към целия свят своите послания за мир, разбирателство и приятелство", е заявила Илияна Йотова.

Вицепрезидентът е поздравила Евгения Живкова и нейната фондация "Людмила Живкова - Знаме на мира", които поддържат живи не само спомена, но и идеята на асамблеята. "Убедена съм, че такава мащабна инициатива трябва да продължи да живее, защото тя е дипломация, която успява там, където световните сили, правителствата и политиците, не успяват", е подчертала Илияна Йотова.

Жени Живкова
Жени Живкова

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката

Напишете дума/думи за търсене