Млада певица търси начин да оправи живота си

СЮЖЕТЪТ НА “ПОСЛЕДНАТА КОЛЕДА”

Звездата на “Игра на тронове” Емилия Кларк е в централната роля на романтичната комедия “Последната Коледа”. Кейт е начинаеща певица, но толкова непрактична и безволева, че се е оставила на течението. Тя работи като елф в коледен магазин. Приятелите ѝ са я изоставили, семейството ѝ се е отчуждило. Но се запознава с тайнствен младеж (Хенри Голдинг). Той разрушава стените между Кейт и света, докато тя не се изпълни отново с вяра и амбиции.

Режисьор: Пол Фрейг

В ролите: Емилия Кларк, Хенри Голдинг, Ема Томпсън и др

Тара Макнамара,

Common sense Media

Родителите трябва да знаят, че “Последната Коледа” е филм, центриран около Кейт (в ролята е Емилия Кларк от “Игра на тронове”), която оцелява след животозастрашаваща болест и сега е изпаднала в депресия. Тя е изпаднала в безотговорно поведение – пие твърде много, действа, без да мисли, и търси обикновен секс (с голотии е поне една сцена). Освен това е бездомна. Нейните родители са дошли в Англия по времето на гражданската война в Югославия и филмът е изпълнен с антиемигрантски сантименти. Филмът е доста разнообразен – героите представят спектър от етнически и сексуални ориентации, инвалидност и нетипични полови роли. В него има също позитивно представен секс в еднополова двойка. Някои са от посланията на лентата е ползата от извършване на сервизна работа и отказ от ангжимент към света наоколо. Музиката е на Джордж Майкъл, участват Хенри Голдинг и Ема Томпсън.

Ендрю Маккартър,

Culture Fix

Томрис Лафли, Roger Ebert

Идва времето, когато кината се готвят за маратона от захаросани коледни филми. “Последната Коледа” не е точно такъв, защото е режисиран от гения на комедиите Пол Фрейг, а Ема Томпсън е съавтор на сценария. Освен това музиката е на безсмъртния Джордж Майкъл. Обаче историята ще ни изненада – тя е съвсем безрадостна и единственото коледно настроение в нея е напомнянето, че идват дни на голямото пазаруване. Но ако сте човек, който си пада по коледни филми през есента, може да намерите нещо магическо в “Последната Коледа”, макар и превтасало. Само че не бива да очаквате хитовете на Джордж Майкъл да ви развеселят. По-интересна е Мишел Йео в ролята на притежателка на магазинче на площадче в Лондон, която проявява майчинска загриженост към депресираната Кейт. А самата Кейт – за да ви разочарова напълно, – закъснява непрекъснато за работа, взема лоши решения за проблемите си непрекъснато и се чуди как да живее със заплата на елф. Пък и макар изкуствен.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
3 типа жени, които мъжете никога не изоставят
Рапърът Нели и Ашанти са в очакване на първото си дете (Видео)
Най-неустоимите тв доктори
Тарантино се отказа да снима филма The Movie Critic - последен за кариерата му
Интересни факти за зодията ви

Напишете дума/думи за търсене