Бензема бяга от Франция

Бензема не е играл за Франция от октомври 2015-а

Звездата на "Реал" (Мадрид) Карим Бензема иска разрешение да играе за друг национален отбор, след като не попада в този на Франция. Нападателят е в изгнание от представителния тим след скандала с изнудването на Матийо Валбуена.

Въпреки многобройните призиви да бъде върнат при "петлите", президентът на Френската футболна федерация Ноел Льо Грае заяви, че историята на Бензема в националния отбор е приключила.

Французинът не остана длъжен.

"Ноел, смятах, че няма да се бъркаш в решенията на треньора. Имай предвид, че единствено аз ще сложа край на кариерата си в националния отбор. След като смяташ, че съм приключил, позволи ми да играя за някоя от страните, в които мога, и ще видим", написа Бензема в туитър.

По принцип за Карим е почти невъзможно да облече националния екип на друга страна. "Марка" намери вратичка в правилника. Бензема е от алжирски произход и съответно може да се пробва да заиграе за африканския отбор. За да се случи това трябва да се изпълнят няколко условия. Френското правителство трябва да отнеме гражданството на Бензема. След това футболистът трябва да получи алжирски паспорт. Трябва да се търси разрешение от ФИФА въз основа на член 18, ал. 2 и член 15, ал. 3 от правилника.

Льо Грае ядоса Карима
Льо Грае ядоса Карима

"Ако един футболист, който е имал мачове за националния тим на дадена страна, загуби гражданството си против своето съгласие и с решение на местните власти, той може да поиска разрешение от ФИФА да представлява националния тим на друга държава, чието гражданство е получил", гласи той. Накрая Комисията по определянето на статута на футболистите взима крайното решение.

Бензема има 27 гола и 18 асистенции в 81 срещи за французите. През декември той ще навърши 32 г.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Анатомия на женския оргазъм
Фабинг - новата дигитална зависимост
Хвърлиха предмет по Ники Минаж по време на концерт (Видео)
Чао на бръчките около очите

Напишете дума/думи за търсене