Агентът на Гуардиола: Пеп остава в "Сити"!

Гуардиола бил щастлив в "Сити"

Мениджърът на Хосеп Гуардиола - Хосеп Мария Оробит, обяви, че специалистът остава с "Манчестър Сити". Той добави, че никой от "Байерн" не е търсил клиента му.

"Във футбола нищо не е сигурно - остави си все пак вратичка Оробит. - Говорих с Пеп само преди дни - миналата сряда. Всичко е същото - той се чувства добре в "Манчестър Сити", а също и в град Манчестър. Има договор до 30 юни 2021 г."

Агентът добави, че никой "освен пресата" не се е свързал с него за бъдещето на Гуардиола. Няма разговори с други клубове.

В последните дни испанският специалист усилено се спряга за връщане в "Байерн". Германският гранд остана без треньор след уволнението на Нико Ковач. Новият президент на баварците Херберт Хайнер засили слуховете. Той обяви, че иска за отбора най-добрият треньор.

"От една страна е Пеп Гуардиола е страхотен треньор, но има договор с "Манчестър Сити", така че бих казал да изчакаме, докато бордът се събере - заяви Хайнер. - Тогава ще се справим с всички алтернативи, но по принцип искаме да имаме най-добрия треньор в "Байерн"."

В Англия усилено започнаха да ровят около контракта на каталунския специалист с "гражданите". Големият въпрос, който вълнува медиите на Острова, е дали Пеп има записана освобождаваща клауза в договора си със "Сити".

Именно такъв бе случаят с бившия мениджър на тима Мануел Пелегрини. В контракта на чилиеца бе заложена клауза в размер на 5 млн. паунда. В неговия случай тя послужи като комисионна за предсрочното му освобождаване, за да дойде на негово място именно Гуардиола.

Мнозина вярват, че подобна клауза има и в договора на Пеп. Нещо повече тя ще е по-висока от тази на неговия предшественик.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Анатомия на женския оргазъм
Фабинг - новата дигитална зависимост
Хвърлиха предмет по Ники Минаж по време на концерт (Видео)
Чао на бръчките около очите

Напишете дума/думи за търсене