"Кръговрат" на класа на Жени Пашова отнесе всички награди на KESTENBURG

С шест награди ще се завърне класът на проф. Жени Пашова от Международния фестивал на студентския театър KESTENBURG.

С шест награди ще се завърне класът на проф. Жени Пашова от Международния фестивал на студентския театър KESTENBURG, Баня Лука, Босна и Херцеговина, съобщиха от НАТФИЗ.

Бронзов за трето, сребърен за второ и златен кестен за първо място, заедно с двете специални награди и награда за колектив отнесоха възпитаниците на НАТФИЗ за работата си в постановката на проф. Пашова „Кръговрат“.

Спектакълът се роди под възторжените аплодисменти на фестивалната публика на „Малък сезон“ в СФУМАТО. При шумен успех и положителни отзиви от страна на критиката, беше представен на Международния фестивал „Виа Понтика“ – Балчик, и на Международния куклено-театрален фестивал за възрастни „Пиеро“ – Ст. Загора. Светла Бенева, член на международното жури на „Пиеро“ го определи, като изключително въздействащ:

„Това е представление резултат на учебен процес, но като замисъл, като изображение, като методология за демонстрация на актьорски умения, като ритъм и препратки към днешния живот на младите е силно въздействащ, възбуждащ въображението и сетивата на зрителите.

Лоран ван Ветер от Белгия, член на журито сподели, че това е спектакъл критерий за възпитанието и обучението на млади таланти, какъвто рядко е срещал в университети с подобна дейност.“

„Кръговрат“ e спектакъл, изграден от миниатюри, които проследяват развитието на човечеството и дават прогноза за евентуалния му край. Чрез нестандартни средства и метафорични знаци се разкриват взаимоотношенията на хората в различните етапи от тяхното развитие. Представлението поставя въпроси за смисъла на живота и дава отговори, които вълнуват всеки.

Допълнителна информация за KESTENBURG

Международният фестивал на студентския театър KESTENBURG е платформа за сътрудничество между училища по изкуства от целия свят, която се организира на всеки две години от Студентския театър в Баня Лука. Всяко издание неизбежно събира студенти и преподаватели от 20 до 30 международни академии, а също самодейни театрални групи и компании от Европа. Фестивалът представя атрактивно разнообразие от студентски театрални практики.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Тарантино се отказа да снима филма The Movie Critic - последен за кариерата му
Интересни факти за зодията ви
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!

Напишете дума/думи за търсене