Репортерка разкрива кралски тайни

Любовен трилър от Лусинда Райли

“Кралска тайна” (познат и под заглавието “Любовно писмо”) е дебютният роман на Лусинда Райли. (Авторката е поверила авторските права за изданията си на български на КК “Труд”.) Дългоочакваната му премиера у нас е тази седмица. Забранен е при написването му, тъй като сюжетът засяга темата за не толкова праведния живот на кралския двор. Сега романът отново се радва на читателския интерес в световен мащаб.

Когато сър Джеймс Харисън, един от най-големите актьори на своето поколение, умира на деветдесет и пет години, оставя след себе си не само семейство с проблеми, но и тайна, толкова шокираща, че е в състояние да разклати английското общество из основи.

Младата и красива Джоана Хаслам, светски репортер, е назначена да отрази погребението на легендарния актьор, на което присъстват бляскави знаменитости. Но Джоана се натъква на нещо тъмно под блясъка: споменаването на писмо, което Джеймс Харисън е оставил след себе си и съдържанието на което мнозина отчаяно искат да остане скрито. Докато лека-полека повдига завесата на лъжата, в която е обвита тайната, тя осъзнава, че е близо до разкриването на нещо сериозно, може би и смъртоносно, в което е замесено кралското семейство. Но някой се опитва да ѝ попречи да открие истината. И този някой няма да се спре пред нищо!

Лусинда Райли отново майсторски пренася читателя от Англия до Бразилия, от днешно време към началото на 20 век… Поднася ни няколко любовни истории на фона на напрегнат криминален сюжет.

Колко са важни белтъците в храната

С основание може да се каже, че белтъците (протеините) са най-важните от всички вещества, които влизат в състава на животните и растенията. “Белтъците - храната на живота” (КК “Труд”) от Пенчо Далев, познат и с книгите “Диворастящата храна” и “Ябълката - храна и лекарство”, доказва това. В клетките белтъците се намират във вид на отделни молекули, обикновено с много висока молекулна маса (например от десет хиляди до няколко милиона), или влизат в състава на структури, които образуват клетката. В организма на човека се съдържат хиляди разнообразни белтъци, притежаващи различен строеж, вследствие на което те могат да изпълняват различни функции. В книгата ще намерите много полезна и ценна информация за белтъците, за техния химичен състав, тяхната биология, както и кои храни са богати на белтъци и за какво са полезни те. 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене