Малка книга за големите теории на мениджмънта

Ако сте мениджър, който се стреми да управлява ефективно, не е нужно да четете купища книги, за да се справите с проблемите в работата си.

“Малка книга за големите теории в мениджмънта” от Джеймс Макграт и Боб Бейтс (ИК “Хермес”) ще ви даде достъп до най-добрите теории и модели, които всеки като вас трябва да знае. Всяка теория е резюмирана в две страници и е даден съвет как да се приложи в практиката. Необходими са ви не повече от пет минути, за да я прочетете и разберете. В томчето са включени само теории, които са доказали своята стойност в практиката. “Малка книга за големите теории в мениджмънта” ще ви помогне:

l да се запознаете с широк спектър от мениджърски теории, контекста им и как да ги използвате;

l да установите и разберете вашия мениджърски стил;

l да подобрите общуването с колегите и мотивирате екипа си;

l да изградите ключови умения за успешно изпълнение на задълженията си;

l да бъдете ефективен мениджър.

“Малка книга за големите теории в мениджмънта” съдържа основите на всичко, от което се нуждае успешният ръководител. Тя е отличена с наградата “Книга на 2015 година” в категория “Практически мениджмънт” на Института за експертен мениджмънт.

За авторите:

Д-р Джеймс Макграт е експерт-счетоводител и има над 25-годишен опит в публичния и в частния сектор като счетоводител, одитор, финансов контрольор и управленски консултант. Автор е също на “Малка книга за мъдростта на големите мениджъри”.

Д-р Боб Бейтс е старши изпълнителен директор в публичния сектор почти 20 години, а през 1994 година създава “Аръндел груп” - компания, която се занимава с развитие и обучение на мениджъри. Завършил е компютърни науки, има няколко магистърски степени по педагогика и мениджмънт и докторска степен по мениджмънт в здравеопазването.

Две кучета си говорят до контейнерите за смет

“Ставри и Прокопи - истории до контейнерите за смет” е очарователна книга от Ана Стоилова, илюстрирана от дъщерите ѝ Мая и Бела Литови (ИК “Хермес”). Те са кучета, персонажи от детството на двете пораснали момичета. Завръщат се, за да разместят местата на сериозното и забавното, на важното и незначителното, на страшното и обичаното и дори да променят представата ни за времето. Премиерата на книгата в София е на 4.12. от 18,30 ч в книжен център “Гринуич”. 

Вижте тук най-купуваните заглавия на ИК "Хермес" 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене