Tesla представи електрически пикап в стил "Пришълецът"

Ексцентричният милиардер Илън Мъск отново успя да разтърси автомобилния свят, като показа първия електрически пикап на марката. Екстравагатният огромен високопроходим автомобил Cybertruck е сякаш излязл от някой фантастичен филм като "Пришълецът". Tesla Cybertruck обаче е наистина реален екоджип, който ще излезе от поточната линия в края на следващата година, а още отсега се приемат поръчки.

В основата на Tesla Cybertruck е корпус, изработен от неръждаема стомана с висока якост, който може да издържи на обстрел с оръжие от девет милиметър калибър. Освен това специалните стъкла Tesla Armor Glass са бронирани. Електрическият автомобил има формула на седене 3+3 (за 6 души), достига дължина 5885 милиметра, широчина 1905 мм и височина 2027. Товарното отделение е с обем 2,8 куб.м. Обявеният капацитет на полезния товар на пикапан на Tesla е 1588 кг. В зависимост от модификацията Cybertruck може да тегли ремарке с тегло от 3,4 до 6,4 тона.

Що се отнася до офроуд възможностите, Tesla обещава ъгъл на захождане от 35 градуса и заден ъгъл на проходимост от 28 градуса.

Cybertruck ще се предлага с един, два или три електромотора. Най-мощната версия ще ускорява от 0 до 100 км/ч за 2,9 секунди, а максималният пробег ще е 800 км. Пикапът е получил адаптивно пневматично окачване, при което пътният просвет се увеличава до 400 мм.

Базовата модификация с един мотор, която ускорява от 0 до 100 км/ч за 6,5 секунди и изминава 400 км с едно зареждане ще струва 39 900 долара. Топ версията ще се харчи по 79 900 долара.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Подкаст: Нели Хаджийска: Благодарна съм на "старата" Нели, без нея нямаше да стигна до тук
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници

Напишете дума/думи за търсене