Китайските сгради стават все „по-зелени" с въвеждането на новите стандарти

СНИМКА: bulgarian.cri.cn.

Използването на енергия в строителния сектор на Китай заема около 40% от общото ѝ потребление в страната. Затова е наложително да се насърчи строителството на „зелени" сгради.

През последните години напредъкът на страната в подобряването на стандартите за енергоспестяване в строителството е значителен. Последната им преработена версия влезе в сила през август 2017 г. В момента все повече китайски провинции въвеждат и свои собствени стандарти за екологичните сгради. Те предоставят различни стимули като финансови награди, отстъпки по заеми и възстановяване на някои строителни разходи, предаде bulgarian.cri.cn.

Новите технологии също играят съществена роля в енергоспестяването. Пасивните къщи например са добро решение за отоплението през зимата в Северен Китай.

Последните стандарти обръщат внимание и на хуманистичния дизайн. Новото пекинско летище „Дасин" е един от примерите за света за „зелено" летище. Според данни на управата на Пекин, източниците на възобновяема енергия заемат около 12% от годишното му енергийно потребление, което е най-високият процент от всички летища в страната.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене