Расизъм беляза дербито на Манчестър

Фред миг след като бе уцелен с предмет

Расистки скандал беляза дербито между "Манчестър Сити" и "Манчестър Юнайтед" от Висшата лига. Феновете на "гражданите" са отправяли обиди към халфа на "червените дяволи" Фред .

Инцидентът стана, когато той се опитваше да изпълни ъглов удар през второто полувреме. Към него освен обиди полетяха и предмети. Един от тях го удари.

Бразилецът коментира, че е срамно подобни инциденти да продължават да се случват през 2019 г.

"Все още сме изостанало общество - каза Фред. - За съжаление, това се случва на някои стадиони. Тъжно е, но трябва да сме с високо вдигнати глави и да забравим за това. Не трябва да им обръщаме внимание, защото те това искат."

Други играчи на "Юнайтед" също са били жертви на подобни обиди. Двата клуба са наясно с инцидентите, като те са докладвани и на съдията Антъни Тейлър.

От "Сити" обявиха, че ще си съдействат с полицията, за да намерят замесените в инцидента. От полицията допълниха, че се води разследване. Ръководството на "гражданите" е категорично, че "всеки, който е обявен за виновен за расистки обиди", ще бъде наказан с доживотна забрана да посещава мачове.

Стюарди усмиряват феновете на "Сити"
Стюарди усмиряват феновете на "Сити"

Бившият футболист на "Манчестър Юнайтед" Гари Невил говори обширно по темата, като за пример в нея вплете и случилото се на злополучния мач между България и Англия. Той акцентира, че на Острова обичат да критикуват другите държави за расизма, а в същото време не взимат мерки за справянето с проблема в своята страна.

"Видяхме инцидента сега, видяхме и инцидента при Челси миналия сезон - каза бившият английски национал. - Разпространено е навсякъде в тази държава. Съдим българите, които влязоха на стадиона, отправяме зверски нападки срещу онези 30-40 фенове от България, които дойдоха и проявиха расизъм срещу играчите на Англия. Това не се случва само в България, то се случва и в нашата страна, в нашата лига. Винаги съдим как другите държави се справят с расизма. Казвате, че инцидентът в Италия тези дни беше абсурден и ужасяващ, но ние самите не се справяме добре с това. Няма да изчезне, докато не се раздадат правилните наказания. Не заслужаваш похвала, че наказваш някой, който е расист. Всъщност трябва да бъде наказан доживот."

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене