Джошуа избира Пулев или Усик

Джошуа спечели по точки в 12 рунда и си върна световните титли в тежка категория

Мениджърът на Кобрата: Започваме преговори за мач!


Новият световен шампион по бокс в тежка категория Антъни Джошуа ще избира между Кубрат Пулев и Александър Усик за свой следващ противник. Британската звезда победи убедително Анди Руис-младши (Мек) след съдийско решение на галавечер в Саудитска Арабия. Той върна три от световните титли, които беше загубил от мексиканеца през юни.

Усик
Усик

Джошуа ще трябва да защитава поясите срещу един от двамата боксьори в следващите шест месеца. Усик е претендентът на Световната боксова организация, докато Кобрата е №1 в ранглистата на Международната боксова федерация.
"Преговорите с екипа на Джошуа започват веднага - коментира пред "България Днес" мениджърът на Пулев Ивайло Гоцев. - Когато приключат празненствата за победата над Руис, ще приказваме директно с промоутъра на Джошуа - Еди Хърн."

Пулев
Пулев

Ако англичанинът откаже да се изправи срещу Пулев до 31 май 2020 г., тогава българинът ще има друг съперник в мач за световната титла.
"По регламент това ще бъде следващият в ранглистата Адам Ковнацки (Пол) - допълни Ивайло Гоцев. - Неговите мениджъри са същите като на Дионтей Уайлдър и Анди Руис. В контакт сме с тях. Дори бяхме приказвали какво ще се случи при победа на Руис."
30-годишният поляк има 20 победи (15 с нокаут) и нито една загуба.
"Ако Ковнацки откаже, тогава следващият в класацията е немецът с турски корени Агит Кабайел. С него ще постигнем още по-лесно споразумение, защото той има договор с промоутъра на Кубрат - Топ Ранк", обясни Гоцев.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Рапърът Нели и Ашанти са в очакване на първото си дете (Видео)
Най-неустоимите тв доктори
Тарантино се отказа да снима филма The Movie Critic - последен за кариерата му
Интересни факти за зодията ви
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър

Напишете дума/думи за търсене