"Левски" трепери за половин отбор

Миланов се хвана за коляното през второто полувреме срещу "Витоша"

Половината титулярен отбор на "Левски" страда от контузии преди важния мач с "Локомотив" (Пд). "Сините" гостуват на "Лаута" в неделя от 16,15 ч., а двубоят се явява директен спор кой ще зимува на второ място.

Капитанът Живко Миланов, Иван Горанов, Хали Тиам, Дени Алар и Найджъл Робърта имат различни травми. Към тях се прибавя и вратарят Николай Михайлов, който официално се води контузен.

Най-тежко е положението на Горанов. Левият бранител на "Левски" от известно време страда от болки в кръста. Няколко мач поред той игра на инжекции, но бе оставен да почива срещу "Витоша" (2:0). Именно в двубоя с последния контузия получи Миланов. Той се хвана за коляното още в началото на второто полувреме, но стисна зъби и доигра срещата.

За треньора Петър Хубчев ще е важно лекарският щаб да успее да вдигне на крака Миланов и Горанов. Ако не го стори, ще се наложи някой да бъде преквалифициран в ляв бек. Като десен може да действа Ивайло Найденов. Именно на тази позиция той игра срещу "Витоша", когато на мястото на Горанов бе преместен капитанът. Но за лявата зона на отбраната няма опция.

Халфът на "Левски" Франко Мазурек е играл болен срещу последния в класирането. Аржентинецът бил с висока температура ден преди мача с "Витоша". Лекарският щаб все пак го вдигна за двубоя, в който аржентинецът записа пълни 90 минути.

Добрата новина за "сините" е завръщането на терена на голмайстора на Първа лига за миналия сезон Станислав Костов. Той изигра първи минути от четири месеца насам срещу "Витоша". Влизането му бе посрещнато с бурна радост от феновете на "Герена", които дълго скандираха името му.

Костов заяви, че се е просълзил от начина, по който бе приет от публиката.

"Чувствам се много добре - каза той. - Радвам се, че отново съм на терена. Всичко е наред и най-важното е, че съм здрав. Благодаря на публиката за посрещането, просълзиха ме. Такива неща ме карат да продължавам да опитвам да радвам хората. Те показаха огромно уважение към мен. Минах през много труден период. Искам да благодаря на семейството ми, на ръководството, на треньора, на съотборниците ми. Те бяха до мен и усещах, че съм важна част от отбора на "Левски". Благодаря и на Павел Колев, че в такъв труден период ми предложи нов договор. Смятам, че спечелването на титлата и Купата са постижими цели. Надявам се да съм здрав и да направя добра подготовка, за да бъда от помощ на "Левски" и евентуално на националния отбор."

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Фабинг - новата дигитална зависимост
Хвърлиха предмет по Ники Минаж по време на концерт (Видео)
Чао на бръчките около очите
10 знака от Вселената, че най-накрая сте влюбени в сродната си душа

Напишете дума/думи за търсене