Без наказание за руския футбол

Допингченгета обвиняват Русия в укрити проби

Международната антидопингова агенция УАДА отстрани Русия от големи международни състезания за следващите четири години, но страната ще приема мачове и ще играе на европейското първенство по футбол догодина. От УЕФА не са подписали антидопинговия кодекс на УАДА и съответно нищо не застрашава провеждането на срещите от Евро 2020 в Санкт Петербург.

"Ние сме възрастни, трябва да разберем, че Световната антидопингова агенция и руската нямат абсолютно нищо общо с футбола - каза почетният президент на футболния съюз Вячеслав Колосков. - Включително и с предстоящото европейско първенство. ФИФА има своя допинг служба, свои допинг служители, които идват на всеки официален и международен мач, след което вземат допинг проби от двама играчи от всеки отбор. Въз основа на резултатите от вземането на проби тестовете се извършват в лаборатория, която има официален лиценз."

В останалите спортове руснаците ще могат да се състезават под неутрален флаг ако са доказано чисти от допинг. Най-голямото състезание догодина е олимпиадата в Токио. Решението на УАДА тепърва предстои да бъде ратифицирано от МОК, като страната може и да обжалва.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
5 храни, които повдигат настроението, според науката
Искате да превърнете жабата в принц? Или страдате ли от комплекса за спасител във връзката?
Всичко за алкалната вода и нейните ефекти
9 странни дейности, които ще засилят вашето сексуално желание
Биофилия – има ли почва у нас?

Напишете дума/думи за търсене